Annons

Årets bokmässa i fem punkter

Årets bokmässa i fem punkter

I dag inleds årets stora begivenhet för många bokälskare – vi pratar förstås om Bokmässan i Göteborg. Fyra dagar, späckade med hundratals seminarier, tusentals programpunkter i form av samtal, debatter och presentationer. Och böcker förstås. Vi plockar några russin ur den gigantiska kakan och bjuder på ett urval i fem punkter. Håll till godo.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Här är Sveriges trupp till hemma-EM

Sveriges trupp till den stundande EM-turneringen på hemmaplan har presenterats.

Arenabadet fyller 10 år – blir det nya attraktioner?

Arenabadet och dess relaxavdelning Aqua Vitalis fyller tio.
Det firade anläggningen med att bjuda in gäster tillsammans med de föreningar som har arenan som bas.
– Vi hade bjudit in underhållarna Jessie och Jecko, vilket givetvis uppskattades av barnen, säger enhetschefen Sara Karlsson.

Man blev slagen med skohorn – två personer misstänks för misshandel

En man i 20-årsåldern blev misshandlad på ett gym i Tibro under torsdagskvällen. Två till tre män ska ha sparkat och slagit målsägande med bland annat ett skohorn.

Debatt: Framställer politiska åsikter som vetenskaplig fakta

I debatten i fullmäktige om S-motionen om ökad kunskap om normkritik hos skol- och förskolepersonal, framställde Tobias Andersson (SD) enligt S fullmäktigegrupp, sina egna politiska åsikter som vetenskapligt bevisade sanningar med hänvisning till att det finns en stark evidens för dessa åsikter inom forskningen. Detta blir problematiskt när det visar sig att den forskning som Andersson hänvisar till faktiskt inte bekräftar hans åsikter, menar den S-gruppen.

Missa inte i helgen: Vi direktsänder Luciaracet med start 10.00

På Tabergsbanan i Jönköping avgörs på lördag folkracetävlingen Luciaracet. Vi livesänder tävlingen med start klockan 10.00.

Lucia påminner om flickors utsatthet

Lucia är här. Hon kommer med ljus, sång och kaffebröd. En idyll kan vi tycka. Men den första Lucias liv var allt annat än en idyll, och i den verkligheten lever tyvärr allt för många flickor och kvinnor även idag.

Liten chans för vit jul i söder

Den som vill se snö på julafton får troligtvis resa norrut. Årets decembermånad är mildare än den brukar vara, enligt SMHI.

Så ska Cementa i Skövde minska de stora utsläppen av koldioxid: "Det är ett jättekliv för Skövdefabriken"

Cementa i Skövde släpper ut stora mängder koldioxid. För att minska detta vill Skövdefabriken övergå till att elda med träkol istället för stenkol. Man vill också tillsätta aska från pappersindustri och mer obränd kalksten i cementen.
Artikel 2 av 9
Här är Sveriges trupp till hemma-EM
Tillbaka till startsidan