Skövde Nyheter

Annons

Arbetsmiljöutredningen i Stadshuset är strax klar

Arbetsmiljöutredningen i Stadshuset är strax klar

Den arbetsmiljöutredning som görs i Stadshuset i Falköping är inom kort avslutad.
– Resultatet kommer att presenteras den 19 juni, berättar personalchef Maria Ström.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Kampen för Mattias assistans går vidare

Det blev ett bakslag för Mattias i förvaltningsrätten, som nu meddelat att de inte kommer att ta upp hans överklagan om rätt till assistans dygnet runt. Nu ligger familjens hopp hos kammarrätten där de hoppas att ett nytt läkarintyg ska ge dem rätt mot Götene kommun.

Familjen vaknade – skrämde iväg inbrottstjuven

Vid tvåtiden under natten mellan onsdagen och torsdagen väcktes familjen av sin hund. De märkte då att någon rörde sig inne i huset.

Skulle botas från cancer - fick blodförgiftning

Patienten som kom till Santa Monica holistiskt rehabiliteringscenter trodde att cancern skulle bekämpas av injektionerna med alternativmedicin. Istället behövde hen uppsöka akutvård för blodförgiftning.
Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) riktar nu skarp kritik mot Santa Monica i Falköping och kräver att vårdgivaren upphör med flera av sina behandlingar.

Man gripen – sparkat på dörr och huggit med kniv i brevlådor

Vid 18.21 under lördagskvällen larmas polis till Parkgatan i Falköping efter att en man uppträtt hotfullt. Han ska bland annat sparkat mot en dörr och huggit med kniv i brevlådor.

Läs delar ur kapitlet om Mohammad

I dag kan tidningen erbjuda delar ur Martin Schibbyes kapitel i boken om sitt möte med Mohammad och Skövdeläkaren Per-Olof Elfstrand.
Mohammad satt under flera år i samma fängelse som Dawit Isaak i Eritrea.

Shibbye hittade spåren till Dawit i Skövde Nyheter

Martin Schibbye läste om Mohammad Allaymody i Skövde Nyheter.
Mohammad hade under lång tid suttit i samma cell som fängslade Dawit Isaak och journalisten var mycket intresserad av vad medfången hade att berätta.
– Det var oerhört intressant att få höra hur livet i fängelset var och hur Dawit mådde under de här åren, säger Martin Schibbye till tidningen.

Boknyheter: 10 texter om 10 nya böcker

Varje vecka recenserar kulturredaktionen flera nyutgivna böcker. Här hittar du de tio senaste texterna. Om allt från feelgood till lyrik, fackböcker, romaner och biografier.

Bil stulen från bilfirma i Skövde – polisen vädjar om hjälp

En man satte sig i en av bilfirmans bilar och körde iväg efter tidigare provkörning. Polisen söker efter den försvunna bilen.
Artikel 2 av 9
Kampen för Mattias assistans går vidare
Tillbaka till startsidan