I en instruktionsfilm på butikens Facebook-sida, visar hon hur bakverket skapas.

— Grunden är en lussekatt som du delar och spritsar med mandelmassa och grädde. På locket garnerar du med florsocker och vips så har du en adventla, förklarar Faiza Khochaba.

Vem som kom på idén till adventlor – alltså att kombinera en lussekatt med semla – minns hon inte. Lite letande på internet visar dock att saffranssemlor, som de också kallas, har funnits under flera år. Det finns gott om belägg redan från 2011.

Men oavsett ursprung är bakverket populärt och Ica Maxis film delas nu flitigt i sociala medier.

— Adventlan är väldig populär. Många tycker om semlor och nu när det är säsong, går allt med saffran bra, konstaterar Faiza Khochaba, som varje dag bakar nya adventlor.

Så det är inte ett sätt att kränga gamla torra lussekatter då?

— Haha, nej verkligen inte. Vi fuskar inte så. Det måste vara färska bullar för att det ska bli bra. Vi bakar lussekatter varje dag och en del av dem gör vi adventlor av, säger Faiza Khochaba.

Så om du själv får välja - vad tar du, adventla eller lussekatt?

— Jag gillar båda!