Angelica Hermansson har tävlat en hel del i konsten att förlänga fransar och fixa volym. Det är stentuff konkurrens för dem som tävlar, men hon intygar att det är väldigt roligt.

– När jag kom hem med pokalen i söndags så sa mina barn att den blänker väldigt fint och att den var så stor, säger hon glatt.

Läs mer: Angelicas framgångsrika fransar

Det kommande svenska mästerskapet i Göteborg är helgen 4–5 maj och då tävlar Angelica Hermansson i volym och singelfransar. Att tävla är ett sätt att öka sin kompetens på och Angelica förklarar att de gånger då hon lyckas hålla nerverna i schack och modellens fransar blir lika bra som hemma i den egna salongen, ja då känns det bra och då presterar hon bra.

Gott om stylister

– Konkurrensen är stor i Skövde, det är gott om stylister och vi har många kunder att hjälpa. Det är populärt och en bransch som fortfarande växer.

Hon märker själv att utvecklingen går mot ökad kvalitet snarare är kvantitet.

– Det är inte de längsta och tjockaste fransarna som gäller längre, nu är det mer åt det naturliga hållet och miljötänket går igen även här.

Angelica håller själv utbildningar för stylister sedan ett och ett halvt år tillbaka och där är det fullbokat.

Hemma finns sambon, tvillingarna som fyller fem, och en bonusdotter som hejar på henne.

Annons

– Mina barn får också ofta hänga med till salongen.

Får åka naturell

Till SM tar hon med sig sina två fransmodeller, en modell som hon hade med sig till London i somras, samt en kund som inför mästerskapet fråntas sina förlängda fransar och får åka naturell.

– Men det är inte bara modellerna som följer med utan tvillingarna och sambon finns med och hejar och stöttar.

Angelica tycker att hon har världens roligaste jobb.

– Det här är min hobby, det känns inte som ett jobb och jag älskar det verkligen. Det är pilligt och jag får skapa och göra människor nöjda. Det är aldrig motigt och jag får mycket tillbaka från mina kunder.

Vad blir nästa utmaning efter SM i Göteborg?

– Det blir nog VM 2020. Jag var med förra året och det var jättehäftigt. Den här gången tänkte jag försöka mig på att ta revansch. Det är min nästa stora utmaning, säger Angelica Hermansson.