Förutom till riksdagen så kandiderar han även till regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen.

Han har lång erfarenhet från kommunpolitiken i Skövde där han är personvald och leder Moderaternas kommunfullmäktigegrupp.

Moderaternas provval pågår under de två första veckorna i september och genomförs på nätet. Resultatet ger nomineringskommittén ett underlag till de nya valsedlarna.

– Jag kandiderade även förra gången när vi tappade vårt tredje mandat. Jag var i riksdagsvalet den mest kryssade moderaten i Skövde, men det räckte inte.

Som innehavare av tredjeplatsen på valsedeln hamnade han utanför parlamentet.

– Nu arbetar jag hårt för att vinna människors förtroende för vår politik och göra statsminister Löfvén arbetslös, säger han.

Annons

Anders G Johansson menar att det finns mycket i politiken som behöver göras. På sin blogg skriver han att han är en "pålitlig moderat som brinner för klassiska, moderata kärnfrågor".

– Jag är en varm försvarsvän, anhängare av lag och ordning och jag tror stenhårt på att människor ska ha både frihet och ansvar, rättigheter som skyldigheter. Det är värden och idéer som nu behövs mer än på länge i vårt land.

Vad har provvalet för betydelse?

– Alla våra medlemmar får tycka till om de som kandiderar, det brukar sägas att det är ett underlag, bland flera, som nomineringskommittén har att betrakta när de ska ta ställning till de olika kandidaterna.

Anders G Johansson tänker jobba hårt för att vinna stöd hos både medlemmar och väljare.

Om det går vägen, lämnar du Skövde då?

– Nej, då representerar jag Skövde. Jag har mina bopålar djupt nerstuckna i Skövdes mylla.

Vad gör du mer för att marknadsföra dig själv?

– Jag tågpendlar till Göteborg dagligen och pratar mycket politik: På sociala medier, på min blogg och deltar i olika aktiviteter som Moderaterna anordnar för att möta väljare i trakten.

Vågar du hoppas på att det går vägen den här gången?

– Det ska man naturligtvis göra. Men jag är samtidigt väldigt ödmjuk i det här läget, processen får ha sin gilla gång, så får vi se vart det tar vägen.