Det var ett gott gäng från Ekedals äldreboende som var på plats i den strålande solen.

– Till att börja med var vi lite sura när träden togs ner, sedan lite störda när pålningen gjordes och nu är vi bara glada över våra nya grannar. Nya träd är planterade och det är roligt med liv och rörelse i husen som blivit fina, fast vi har undrat mycket över färgen. Det är ju inte så vanligt med svarta hus. Det har varit spännande att få se husen från insidan, sa besökarna efter att ha tittat runt i lägenheterna.

De boende på äldreboendet har visat intresse redan från början och på avstånd följt bygget från start till mål.

– Redan i vintras kom frågan om det var möjligt att få komma på en visning. Vilket vi på Skövdebostäder tyckte var självklart att ordna. Vid de två första inflyttningarna var det väldigt kallt och besvärligt väder så studiebesöket har fått vänta och idag var det dags då sista huset färdigställts, berättar distriktschef Charlott Kroon.

Charlott berättade om husen och Skövdebostäders tankar i projektet – att kunna producera lägenheter med hyra som matchar vad den stora majoriteten, ungdomarna, i bostadskön är beredda att betala.

– Det är ytsnålt men inte trångt tack vare genomtänkta planlösningar, klimatsmart teknik, resurssnåla produktionsmetoder och långlivade material har prioriterats utan att pruta bort grundläggande kvaliteter, säger Charlott.

Annons

På frågan om de skulle velat flytta in om de varit 22 år så kom ja-svaret snabbt.