Läser du i appen - här är reprisen

När tidningen når gruppen via telefon är de i full färd med att repa. Stämningen är på topp och det går knappt att urskilja vem som säger vad när de ska prata om sin musik.

Fakta: After Work med Håkan Eng

När? After work med Håkan Eng sänds på våra sajter fredagar 16.30. Huvudartist var Browsing C..

Fakta: After Work med Håkan Eng

När? After work med Håkan Eng sänds på våra sajter fredagar 16.30. Huvudartist var Browsing Collection.

Var? Programmet sändes från Knistad Herrgård utanför Skövde 1/4. Gratis inträde för livepubliken. Under våren turnerar programkonceptet runt mellan olika krogar i Småland och Skaraborg.

Mer? Du kan önska låtar genom att instagramma oss med #awmedeng tillsammans med en bild från din after work, antingen du står i vår publik eller finns på en helt annan krog. Vi kan komma att publicera bilderna i direktsändning. OBS! Du måste ha en öppen instagramprofil.

Browsing Collection har spelat tillsammans i nästan åtta år – förutom kompgitarristen och sångerskan Mimi Brander som anslöt för ett och ett halvt år sedan. Så att de nästan låter som en enhet när de pratar om sin musik kanske inte är så konstigt.

— Man kan säga att vi andra träffades i skolan. Jag och Moa pysslade med musik innan och sen så träffade vi trummisen Carro (Karlsson) på en musikdag på skolan och då gick det igång på riktigt, säger Nora Lenngren.

De senaste åren har det rullat på. I somras släppte de sin debutskiva "Don't tell me" och nådde dessutom målet att få spela på Sweden Rock i Sölvesborg.

— Sweden Rock är nog höjdpunkten hittills livemässigt. Det var mest folk, bäst respons och störst festival. Sweden Rock har alltid varit ett mål som vi har siktat på. Getaway Rock har vi redan spelat på, vi spelade där då vi var små. Jag tror att basisten (Nora Lenngren) var 12-13 år då. Det var nog en av de sämre spelningar vi gjort, vi var dåliga och bandet som var före oss gick över tiden så vi hade inte tid att rigga ordentligt. Vi var små, oerfarna och blyga, minns bandet.

— Vi har nog spelat 200 gånger totalt, flera har varit pissgig, men vi har lärt oss av det. Vi har lärt oss vad vi ska göra, fortsätter de.

Annons

Turnerandet tog dock abrupt slut i höstas när gitarristen Moa Lenngren bröt handleden.

— Vi fick ställa in alla spelningar, säger Nora medan Moa i bakgrunden säger "nu är jag hel".

Pausen från spelningarna har de använt till att spela in ny musik.

— Vi har skrivit en massa ny musik som vi vill få ut. Vi funderar på att få ut en ny singel till sommaren och sen så kör vi bara, säger tjejerna.

I april är tanken att de ska börja spela ute igen. Bland de redan bokade spelningarna finns Peace & Love i Borlänge och Femipunx i Göteborg.

Till skillnad från gruppens vanliga arrangemang drar fredagskvällens spelning i Afterwork med Håkan Eng åt det mer akustiska hållet.

– Det är skitsvårt, men vi ska försöka skala av lite med våra låtar och arra om dem, säger tjejerna.

After Work med Håkan Eng sändes på fredagen den 1 april från Knistad Herrgård utanför Skövde. Då gästades programmet även av den i musikbranschen udda fågeln med den starka rösten, Dennis Bengtsson, som dissat skivkontrakt och helst sjunger i Hemköps parkeringshus i Skövde.

– Jag tycker mer om att spela där det är mindre folk som kan välja om de vill lyssna eller inte, än att tvinga på någon min musik i till exempel ett köpcenter. Parkeringshus och tunnlar är de ställen där akustiken är som bäst, har 19-årige Dennis Bengtsson sagt i en tidigare intervju men för Håkan Eng avslöjade han att han står i lördagens kö till Idol-audition för att pröva lyckan när talangprogrammets jury landar Skövde.