På torsdag kväll är det dags för ett 60-årskalas på stadsteatern. Då firar folkkära artisten Lill-Babs en fantastisk karriär genom att ta med publiken på resa bakåt i tiden. Till sin hjälp har hon också Skultorpstösen Lotta Bromé, som nu återvänder till sin gamla hemstad.

– Hon är så bra, så fantastisk, säger Lill-Babs, som känner Lotta Bromé sedan flera år.

Tillsammans har de också skapat en biografi över Lill-Babs 60 år på scen, Barbro som kom i fjol. Under föreställningen för de ett samtal på scen som bjuder på överraskningar. På scen finns också pianisten Benneth Fagerlund.

Annons

– Ja, vi improviserar en del så det blir överraskningar både för publiken och för oss. Det är väldigt roligt, konstaterar Lill-Babs.

Hon konstaterar att flera av hennes favoritlåtar finns med, inklusive Är du kär i mig ännu Claes-Göran.

– Många tror att jag är trött på den, men sanningen är att jag var mer trött på den när jag var ung. Nu längtar jag efter att göra varje låt.

Det är välrenommerade regissören och tv-producenten Karin Falck som plockat ihop programmet.

Lill-Babs ser nu fram emot konserten i Skövde. Hon har varit i stan många gånger och uppträtt både på stadsteatern och i folkparken.

Det var också i Skövde hon träffade Lotta Bromé för första gången.

– Men då var Lotta bara två år. Jag hade en trummis i bandet, som var släkt med familjen, så vi åkte hem till Lottas föräldrar och fikade, minns Lill-Babs, som är mycket förväntansfull inför kvällen i Skövde.

– Det ska bli jättespännande, jag känner bara "Yes! Vad kul!".