De brott 30-åringen häktades för i eftermiddags inträffade sent i måndags kväll i en lägenhet i centrala Skövde. Då ska mannen ha våldtagit, grovt misshandlat och hotat en kvinna under två och en halv timme. Polis larmades till lägenheten vid elva på kvällen på grund av bråk.

Kvinnan fördes till sjukhus.

Hon och den misstänkte mannen ska vara bekanta med varandra sedan tidigare.

30-åringen anhölls efter förhör vid fyratiden på tisdagsmorgonen.

Kammaråklagare Jenny Karlsson har varit förtegen om utredningen och förklarat att det kvarstår förhör som ska hållas med den utsatta kvinnan och vittnen.

Relaterat: Frigavs efter brutal polisattack - åklagare överklagar inte

30-åringen är även misstänkt för inblandning i den grova misshandeln av en civil polis vid resecentrum i början av oktober. Något som kammaråklagare Jenny Karlsson tidigare under dagen bekräftade för SLA.

Den misshandlade polisen fick tänder utslagna och drabbades av hjärnskakning.

Mannen är i det fallet på sannolika skäl misstänkt för grovt våld mot tjänsteman och grov misshandel. Den gången försatte tingsrätten honom på fri fot eftersom man gjorde bedömningen att han inte kunde störa den fortsatta utredningen då polisattacken fanns på film.

Den här gången beslöt tingsrätten att häkta 30-åringen, nu på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, våldtäkt och olaga hot den 3 december.

Annons

Hot