28-åringen är alltjämt misstänkt för försök till mord och åklagaren hade yrkat på att han skulle bli kvar i häkte, i annat fall fanns det risk för att 28-åringen skulle kunna försvåra sakens utredning.

Efter enskild överläggning beslöt tingsrätten att mannen skulle förbli häktad tills åtal kommer.

28-åringen har hela tiden nekat till brott.

Balkongdramat utspelade sig på Bussatorpet i Skultorp den 25 juli. Då befann sig de två misstänkta männen och offret i offrets lägenhet på fjärde våningen.

De två männen är en 22-åring och 28-åringen. Offret är en 40-årig man. Samtliga är bekanta med varandra och kända av polisen sedan tidigare.

Annons

De två männen befann sig i lägenheten som gäster den aktuella kvällen och enligt polisen förekom det alkohol.

Enligt Niklas Lindström, utredare på grova brott Skaraborg, blev lägenhetsinnehavaren senare puttad eller kastad ut från balkongen.

– Vår uppfattning är att 40-åringen blivit puttad eller knuffad ut från balkongen. Men vi håller fortfarande ögonen öppna för att det kan ha varit en olycka.

Om motivet säger Niklas Lindström:

– Vi har klart för oss ett tänkbart motiv, men vad det handlar om lämnar vi inte ut i nuläget eftersom vi tror att det kan skada utredningen, det finns andra som ska höras.

Han säger att de inblandade lämnat ganska samstämmiga uppgifter om vad som hänt och anledningen till det. Det betyder att polisens utredare tror sig veta vad som orsakade bråket, som ledde till att 40-åringen föll från balkongen.

– Men det råder delade meningar om ifall han trillat, ramlat, hoppat eller blivit utknuffad, det beror på vem man frågar.

Åtal ska vara väckt senast 25 augusti.