Det har gått fyra månader sedan Lisa Holm försvann. Söndag 7 juni fick Lisas föräldrar i Skövde ett sms från dotterns telefon, där det stod att hon är på väg att köra hem med sin moped.

12 juni hittades hon död och det står tidigt klart att hon mördats. Samma dag greps och anhölls den 35-åring som sedan dess varit frihetsberövat, misstänkt för mordet.

Lisa Holms hängdes, enligt förundersökningen, från ett rör inne i ladan nära kaféet. Hårstrån från flickan hittades på röret samt även blodspår från den misstänkta 35-åringen. Kroppen hittades senare i ett plåtklädskåp.

Annons

Polisutredningen har pågått i fyra månader. I dag, 23 oktober, lämnade vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm in stämningsansökan.

I samband med detta hölls en presskonferens i polishuset i Skövde. Vid presskonferensen deltog, förutom vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm även Lars Johansson, kommissarie vid grova brott i Skövde.

– Vi har genomfört en väldigt omfattande dörrknackning. Men brukar ofta säga att det inte ger så mycket. I det här fallet har det tillfört ärendet en hel del, sa Lars Johansson vid presskonferensen.

– I det här fallet har allmänheten varit ett jättestort stöd.

Lisa Holms tillhörigheter hittades utspritt på flera olika ställen.

– Jag tror inte att den som slängt ut dem tänkte att de skulle hittas, säger Lars Johansson.

Den misstänkte 35-åringen ska ha uppmanat sin bror att ljuga för att ge honom ett alibi. Enligt förundersökningen har polisen hittat en mängd pornografiskt material i den misstänktes dator, där kvinnor bland annat har förtejpad mun.

Tidningen var på plats och livesände från presskonferensen som startade klockan 11.00. En repris kommer att publiceras inom kort.