Annons

Annons

Annons

IFK Skövde

Hyllas av experterna: ”Ett av ligans allra främsta”

Det har inte skett några större förändringar i truppen för IFK Skövde den här säsongen. Men på en position har det blivit, nästan, helt nytt.

Och enligt experterna har det också blivit rätt mycket bättre.

Målvaktsparet Håvard Åsheim och Anton Hagvall hyllas som ett av seriens bästa av experterna inför säsongen.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

Trots den turbulenta våren med klubbens svajiga ekonomi tippas IFK Skövde av experterna på Handbollsligans upptaktsträff att bli bättre än förra säsongen – i alla fall tabellmässigt.

En stor anledning till att laget tippas nå slutspel och bli femma stavas målvaktsparet Håvard Åsheim och Anton Hagvall som båda är nya för säsongen.

– Det är ett av ligans allra främsta målvaktspar på pappret. Åsheim är en fin värvning och kommer tillbaka efter två år i Bundesliga och Hagvall plockar man från Alingsås. De är stabila och ger trygghet och det har man inte haft i klubben sedan just Åsheim och Fabian Norsten kamperade ihop för ett par år sedan. Det kommer att bli ett lyft för dem, säger Charlie Sjöstrand.

Annons

Annons

Just Håvard Åsheim listades som trea både på säsongens nyförvärv och säsongens målvakt av experterna.

– Han kommer in med stabilitet och är en väldigt bra målvakt. Det blir ett lyft för Skövde att få in en sån klasspelare. Det är en målvakt som Skövde behöver, han kommer att vara viktig, sa Jennie Linnéll om Åsheim och lyfte också fram Anton Hagvall.

Även tränare Kristian Svensson är nöjd med sina sista utposter.

– Ja, vi har ett fint målvaktspar och känner väl att vi kanske kan få till ett bättre försvar den här säsongen och kunna få lite fler enkla mål på kontring jämfört med förra säsongen, sa Kristian Svensson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan