Annons

Annons

Annons

IFK Skövde

Experterna och tränarna överens – IFK Skövde till slutspel: ”Vill inte bli sämre”

IFK Skövde, ligans tränare och experterna var alla överens på årets upptaktsträff. Trots turbulensen i våras blir det slutspel för IFK Skövde den här säsongen.

Experterna Charlie Sjöstrand och Jennie Linnéll tror till och med att Skövde tar kliv i tabellen mot förra året.

Kristian Svensson tror på sitt IFK Skövde kommande säsong. Han tippar att laget tar sig till slutspel.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

Seriepremiären för en ny säsong av Handbollsligan står för dörren. Redan på fredag inleds säsongen med ett nykomlingsmöte mellan HF Karlskrona och Amo HK och för IFK Skövde inleds säsongen borta mot Önnered på måndag.

Med en ny säsong i antågande är det ju också tradition med den klassiska upptaktsträffen. En träff som i år blivit digital istället för fysisk.

Annons

Så på måndagen åkte Kristian Svensson till Stockholm för att förinspela sin del av träffen som släpptes för allmän beskådan på tisdagseftermiddagen.

Annons

Och det var en allmänt positiv IFK Skövde-tränare som gjorde debut som huvudtränare i den typen av sammanhang.

– Ja, det blev hastigt och lustig det här men nu får vi köra på. Det är klart att det känns bra att kunna hjälpa klubben när det behövs, sa han på frågan om hur det kändes att få kliva in och ta över som ny tränare efter turbulensen i klubben under våren.

Trots turbulensen och orutinen på tränarbänken var både IFK Skövde, ligans tränare och experterna Jennie Linnéll och Charlie Sjöstrand överens om att IFK Skövde kommer att ta sig till slutspel kommande säsong.

IFK tippade sig själva sexa eller sjua, tränarna i ligan sjua medan experterna höll laget ännu lite högre och tippade dem att sluta femma i serien.

– Jag och Robban (Robert Arrhenius, assisterande tränare) har försökt få ner oss lite och sätta oss sjua medan truppen sa sexa. Vi vet väl inte riktigt vart vi står men vi vill inte bli sämre än förra året. Sen blir det tufft för serien kommer att tajta till sig runt mitten.

Förutom målvaktsparet tippar tränarna att Jonas Samuelsson kommer att slå sig in i all star-laget på högersexpositionen.

Fakta

Så tippas Handbollsligan herr

Tränarnas tips:

1. IFK Kristianstad

2. IK Sävehof

3. Ystads IF

4. Hammarby IF

5. Alingsås HK

6. Önnereds HK

7. IFK Skövde

8. Amo HK

9. Eskilstuna Guif

10. HK Aranäs

11. HK Malmö

12. IF Hallby

13. HF Karlskrona

14. Lugi HF

Experternas tips:

1. IFK Kristianstad
2. IK Sävehof
3. Ystads IF
4. Hammarby IF
5. IFK Skövde
6. Alingsås HK
7. Amo HK
8. Önnereds HK
9. HK Aranäs
10. HK Malmö
11. Eskilstuna Guif
12. IF Hallby
13. HF Karlskrona
14. Lugi HF

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan