Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Enkät: Vad ser du mest fram emot med hösten?

Mysiga hemmakvällar i soffan, långa promenader bland höstlöven eller besök av en god vän. Nu när hösten nalkas finns det mycket man kan fylla sina dagar med, men vad längtar Skövdeborna efter allra mest? Det var frågan som de fick besvara denna vecka.

Vem ska få uppleva sin allra första höst i Sverige? Vem har en kräftskiva inbokad och vem hoppas att solen tar revansch efter en alldeles för regnig sommar? Läs nedan för att få reda på det.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Vad ser du fram emot mest i höst?

Diana Kahsay bor i Skövde och studerar handelsekonomi på högskolan.

Bild: Julia Kråklind

Diana Kahsay:

– Oj, det är nog när löven börjar falla ner från träden. Det är fint med alla starka färger. Det tycker jag ska bli härligt! Annars kommer livet, med pluggande och träning, förmodligen rulla på som vanligt.

Skövdebon Matthew Holm flyttade hit från USA för lite mindre än ett år sedan. Det var studierna inom molekylär biodesign på högskolan som lockade honom hit.

Bild: Julia Kråklind

Matthew Holm:

Annons

– Jag vet faktiskt inte alls vad jag har att förvänta mig, eftersom jag aldrig har upplevt en svensk höst förut. Men det ska bli spännande att få se hur färgglada träden kommer att bli – det blir nog vackert. Annars är jag öppen för det mesta, så vi får väl se vad som händer. I USA, där jag är uppvuxen, har vi alltid en stor festival under hösten. Blir det något liknande här kommer jag definitivt gå på det.

Annons

Viktoria Johansson är bosatt i Skövde.

Bild: Julia Kråklind

Viktoria Johansson:

– Nu har det varit så tråkigt väder, med regn och massor av moln under sommaren, så det första jag kommer på är sol! Haha, jag hoppas det blir riktigt fina höstdagar framöver. Då kan jag ta långa skogspromenader med min hund. Det är alltid roligare att gå ut och gå när det inte regnar. Sen kommer jag njuta av att allt pollen försvinner också, eftersom jag är allergisk och har tyckt att det varit ganska jobbigt denna sommar.

Stockholmaren Christoffer Markovski var i Skövde och hälsade på sin flickvän.

Bild: Julia Kråklind

Christoffer Markovski:

– Jag har inget inplanerat i nuläget. Jag skulle nog snarare säga att jag ser fram emot värmen och sommaren – den föredrar jag framför hösten. Men det var ju mest i juni som det var soligt och fint, så jag får väl hoppas på några sköna höstkvällar. I så fall hänger jag helst med vänner i en park. Vi har på tok för lite sol i Sverige, så jag ser fram emot att den lyser lite mer nu under hösten i alla fall.

Annons

Annons

Elin Hallin bor i Tiveden, men hängde med sin pappa till Skövde som stöd när han skulle på jobbintervju.

Bild: Julia Kråklind

Elin Hallin:

– Vi ska ha kräftskiva nästa helg, så det ser jag verkligen fram emot. Det är så kul när familjen och släkten samlas. Men jag tycker också att det är mysigt att gå i skogen under hösten. Det har blivit en hel del kantarell-letande de senaste dagarna, så det gör jag gärna igen. Man behöver knappt leta i år – de finns nästan överallt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan