Annons

Annons

Annons

IFK Skövde

IFK:s meste målvakt ska lyfta duon: ”Trevligt att ta del av hans erfarenhet”

Det kommer att bli mycket rutin runt IFK Skövde kommande säsong. Sedan tidigare är Kristian Svensson, närmare 500 matcher i IFK, och Robert Arrhenius, cirka 150 matcher, klara som tränare.

Nu står det klart att även klubbens meste målvakt kommer finnas kring laget.

Johan Green har gjort mycket nytta för IFK Skövde i målet. Nu ska han hjälpa klubbens nuvarande målvakter att ta nästa kliv.

Bild: Björn Larsson Rosvall/ Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Annons

Johan Green har gjort en bra bit över 400 matcher som målvakt i IFK Skövdes-tröjan genom åren. Han är dessutom den målvakt i klubben som har mest rutin från spel i SM-slutspelet och i diverse Europacuper.

Nu står det klart att han ska hjälpa sin tidigare lagkarater Kristian Svensson och Robert Arrhenius med träningen av målvakterna Håvard Åsheim och Anton Hagvall den här säsongen.

Annons

– Vi diskuterar fortfarande utifrån vilka rutiner vi ska samarbeta med. Jag har varit med vid några tillfällen nu och tycker att det känns både spännande och intressant, säger Johan själv till klubbens hemsida.

Annons

Utöver att ha spelat flest matcher av alla klubbens målvakter i IFK Skövdes historia blev det också en hel del annat på meritlistan för Green i karriären.

Det blev spel på internationell nivå och han provade också på spel utomlands under några år. Det blev spel både i Spanien, Tyskland och Danmark innan han återvände till Skövde.

– Nu ska det bli trevligt att bli en del i IFK:s satsning och få samarbeta med Krille och Robban.

Att få ta del av Greens erfarenheter och råd är något som återvändande Håvard Åsheim ser fram emot.

– Det kändes direkt att det var trevligt att få ta del av Johans enorma erfarenhet, säger Håvard Åsheim till hemsidan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan