Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Övergivna cyklar ska få nytt liv och hyras ut till studenter: ”Hoppas kunna inspirera”

Varje år hittar Skövdebostäder 20-30 övergivna cyklar som deras forna hyresgäster lämnat kvar. Det tycker samordnaren Mahnaz Fakhari är onödigt och tråkigt – nu gör hon något konkret åt det. Cyklarna ska rustas upp av gymnasieelever och bli till en cykelbank för studenter.

– Förhoppningen är att alla våra studenter som behöver en cykel så småningom ska kunna få varsin att låna, så länge de hyr hos oss, förklarar Mahnaz.

Det kommunägda bostadsbolaget Skövdebostäder testar en ny satsning i höst. De kommer starta en cykelbank – för miljöns skull, men också för deras hyresstudenter som ofta saknar en cykel att ta sig fram med. Idén kommer från samordnaren Mahnaz Fakhari, som är spänd på att få se hur konceptet kommer att tas emot.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Cyklar som ligger omkullkastade intill hyreshusen, undangömda i någon buske eller står parkerade i flera månader utan att någon rör dem. Det är en ständig syn som möter Skövdebostäders samordnare Mahnaz Fakhari. Nu har hon tagit ett initiativ för att ändra på det. Från och med i höst ska de övergivna cyklarna servas, repareras och omlackeras så att de blir som nya igen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan