Annons

Annons

Annons

Skövde

Kommundirektören lämnar Skövde

Björn Söderlundh lämnar sitt uppdrag som kommundirektör för Skövde kommun efter ett gemensamt beslut. Enligt kommunstyrelsens ordförande Theres Sahlström (M) är det för att hans kompetenser inte har matchat helt med behovet som kommunen har.

– Vi har landat att det är bättre att gå skilda vägar, det är bättre för både person och organisation, säger Theres Sahlström.

Björn Söderlundh lämnar rollen som kommundirektör i Skövde kommun.

Bild: Adam Jönsson

Annons

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att "Björn Söderlundh och kommunstyrelsens arbetsutskott genom Theres Sahlström har haft en dialog och är överens om att han lämnar sitt uppdrag".

– Det har varit en dialog mellan mig och Björn, ett samtal där vi gemensamt har landat i att hans kompetenser inte matchar prioriterade behov. På den här nivån behöver man matcha det. Så vi har landat att det är bättre att gå skilda vägar, det är bättre för både person och organisation, säger Theres Sahlström (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Annons

Björn Söderlundh bekräftar för tidningen att man gjort en överenskommelse.

— Jag har i den valt att hoppa av. Det är bara att lyckönska Skövde kommun i det fortsatta arbetet, säger Björn Söderlundh.

I övrigt vill han inte kommentera beslutet.

— Men det är inga hard feelings, utan vi har som sagt gjort en överenskommelse.

Björn Söderlundh satt på sin post knappt ett år, men Theres Sahlström vill inte kalla det för en misslyckad rekrytering utan menar processen att hitta rätt kan vara komplicerad.

– Rekrytering är svårt på den här nivån... Det kan vara svårt att att få en hundraprocentig bild av vilket exakt behov som man har.

Vad är det för typ av ledarskap som ni söker?

– Nu har vi tagit det här beslutet och kommer att andas lite och sedan starta diskussionen internt om vad som är mest prioriterat.

Björn Söderlundh kommenterar i ett pressmeddelande från kommunen:

— Jag har valt att inte vara en del i det fortsatta arbetet. Jag önskar Skövde kommun allt gott i fortsättningen.

Beslutet om överenskommelsen fattades under ett extrainsatt möte med kommunstyrelsens arbetsutskott på måndagen, skriver kommunen.

Söderlundh har enligt sitt avtal tre månaders uppsägningstid samt tre månaders avgångsvederlag. Hans sista dag blir 31 augusti.

Annons

Kommunen ska nu utse en tillförordnad kommundirektör. Under morgondagen kommer det att ske fackliga förhandlingar för att kunna starta den processen.

När tror ni att ni har en ny ordinarie kommundirektör på plats?

– Det är svårt att säga, först ska rekryteringsprocessen påbörjas, efter det någon rekryteras och sedan kan det ta ytterligare tid innan personen är på plats.

Söderlundh tillträdde 1 september förra året.

Texten kan komma att uppdateras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan