Annons

Annons

Annons

Ishockey

Fick sparken i fjol – nu kliver förre BoIS-tränaren ner i tvåan

De senaste fyra säsongerna har han gjort livet surt för Skövde IK och dess fans som tränare för Mariestads BoIS. Men efter att ha fått sparken därifrån i vintras tar Andreas Appelgren nu över en annan Skaraborgsklubb.

Text

Andreas Appelgren är klar som ny tränare i Grästorps IK.

Bild: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Annons

Sköve IK:s rivaler Mariestad BoIS hade en riktigt tuff höst och var nära att helt missa allettan förra säsongen. Det var först i den sista omgången mot just Skövde IK som laget säkrade den poäng som krävdes för att nå dit.

För att få igång laget gjorde sig klubben under hösten av med profilerade tränare Andreas Appelgren. Appelgren, som både spelat och tränat i klubben, hade innan sina fyra säsonger i BoIS varit tränare i båda SHL och Hockeyallsvenskan.

Annons

Annons

Men det är inte uppåt han återvänder när han nu fått ett nytt jobb. Istället tar han över en annan Skaraborgsklubb, nämligen Grästorps IK i division 2.

– Grästorps IK presenterar en bra helhetslösning med att vilja vinna och har ambitioner mot HockeyEttan. För mig är Grästorp en genuin hockeyklubb och som har producerat bra spelare och alltid spelat en bra och sevärd hockey och jag tycker Grästorp hör hemma i en högre division, säger Appelgren till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan