Annons

Annons

Annons

Nestorfest

Skövdeband fick wildcard – de knep sista platserna till finalen

Det blev inte enbart ett, utan två wildcards till Nestor Next stora final den 6 juni. Det avslöjar musiktävlingens projektledare Martin Frejinger, som även spelar keyboard i Nestor. Ett av dem kommer från Skövde.

– Det har varit jättesvårt att välja. Vi i Nestor och juryn hade två favoritband, som även studieförbunden fastnat för. Det gick inte att särskilja dem, så lösningen blev att ge ett wildcard var till banden, berättar han.

Att komma överens om vilken grupp som skulle få ett wildcard från arrangörerna bakom Nestor Next visade sig inte vara genomförbart. Under måndagen fick därför två band beskedet att de gått vidare till finalen och på tisdagen blev det officiellt vilka dessa två är. Arkivbild från Nestorfesten 2022.

Bild: Olof Darius

Annons

I lördags avgjordes det vem som vann den sista delfinalen i Nestor Next och därmed var de fyra finalisterna klara. Men det var inte slut där – Martin Frejinger, projektledare för tävlingen och Nestors keyboardist, hade även antytt sedan starten att ett wildcard återstod. Tanken var att Nestor, juryn och studieförbunden gemensamt skulle ge en andra chans till en av hårdrocksgrupperna som inte lyckats ta sig vidare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan