Annons

Annons

Annons

IFK Skövde FK

Lever under utvisningshot – men nu får han spela fotboll: ”Äntligen blir något rätt”

Ahmed Al-Rahman är fotbollstalangen som på grund av ett utvisningsbeslut inte fick spela fotboll på den nivån han hör hemma.

Men nu har det ändrats.

Tack vare ett tillfälligt tillstånd blir det spel med IFK Skövde kommande säsong.

Text

Ahmed Al-Rahman får tillstånd att spela fotboll med IFK Skövde kommande säsong.

Bild: Fredrik Carlsson

Annons

Förra säsongen var Ahmed Al-Rahman med och sköt IFK Skövde FK upp från division 3 tillbaka till tvåan. Men under vintern blev det oklart huruvida han kunde få följa med sitt lag upp i seriesystemet.

Eftersom att han och hans familj är asylsökande och har fått ett besked om utvisning skulle han inte längre få spela med IFK Skövde efter den förra säsongen.

Annons

– Det känns skit, det är inte bra någonstans. Jag får inte spela för då är jag en illegal spelare. Det blev så när jag fyllde 18. Så den här säsongen blev den sista med IFK Skövde, sa han när Skövde Nyheter pratade med honom i november.

Annons

Nu har dock allt ändrats.

Efter att ha legat på svenska fotbollförbundet under vintern står det nu klart att Ahmed kommer att få spela med IFK Skövde när säsongen drar igång nästa vecka.

Enligt SLA har SvFF nämligen godkänt ett tillfälligt tillstånd som låter Ahmed att spela med Skövde kommande säsong.

– Lycka kände jag. Det går framåt nu och äntligen blir något rätt. Det är bara att hoppas på fler bra beslut i framtiden, säger Ahmed till tidningen.

För IFK Skövdes del är det såklart också ett glädjebesked. Laget får nu in en spelare som gjort 24 mål på 31 seriematcher i seniorsammanhang. Detta trots att Ahmed Al-Rahman bara är 19 år gammal.

Ur tidningen den 10 november.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan