Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Klimat i fokus på Skaraborgs Fastighet- och byggbranschdag

Fler bostäder behövs för att fler ska kunna leva och verka i Skaraborg. Samtidigt har byggbranschen en central roll i Sveriges klimatomställning.

– Att bygga hållbart blir allt viktigare, säger Maria Skoog, Byggföretagen i Skaraborg i ett pressmeddelande.

Den 9 mars samlades byggföretag, fastighetsägare och kommuner för Skaraborgs Fastighet- och byggbranschdag på Götala Herrgård i Skara.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Den 9 mars samlades byggföretag, fastighetsägare och kommuner för Skaraborgs Fastighet- och byggbranschdag på Götala Herrgård i Skara.

I fokus stod klimatomställningen och hur hållbart Skaraborg rustar för fler invånare.

– Det är tillsammans som vi gör skillnad och kan utveckla vår region Skaraborg till att växa på ett hållbart och smart sätt. Det är därför inspirerande och viktigt att träffas för att driva arbetet framåt, säger Alma Ohlin, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Skaraborg.

Annons

Annons

Skaraborg har ett tydligt mål om att växa och för att fler ska kunna leva och verka här behövs bostäder, lokaler och skolor samt vägar som tar oss där emellan. Dessutom finns behov att ställa om till ett mer hållbart och konkurrenskraftigt samhälle. Samtidigt påverkas byggbranschen, som så många andra branscher, av en orolig omvärld, höjda räntor och svagare hushållsekonomier.

– Mycket är på gång i Skaraborg och behoven kvarstår. Ska vi växa krävs ett fortsatt prioriterat bostadsbyggande och även fortsatta satsningar för klimatet. Inte minst i dessa tider med ett försämrat konjunkturläge har offentliga beställare en nyckelroll att fortsätta satsa för att hålla uppe byggtakten, säger Maria Skoog, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i Skaraborg.

Skaraborgs Fastighet- och byggbranschdag arrangerades av Byggföretagen och Fastighetsägarna i samarbete med Sparbanken Skaraborg och Länsförsäkringar Skaraborg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan