Annons

Annons

Annons

Trav

Många prisades vid Axevallas travgala – Unico Broline blev Årets häst

För första gången sedan 2019 kunde Axevalla på lördagen genomföra en travgala inför publik.

Många priser delades ut – det finaste av dem alla, Årets häst 2022, gick inte helt oväntat till Unico Broline.

Prisutdelning till Årets häst 2022 på Axevalla, Unico Broline. Från vänster Nathalie Sandberg, Henna Ikonen och Christer Aronsson

Bild: Olof Darius

Annons

Med tanke på pandemin så har Axevalla fått nöja sig med travgala i digital form såväl 2021 som 2022. Men nu var allt som vanligt igen och en hel del travfolk mötte upp när det på lördagskvällen var dags att hylla de bästa prestationerna för 2022.

Inte mindre än 15 priser delades ut under kvällen och dessa fördelades på ganska många händer. Sofia Aronssons stall tilldelades flest priser (tre stycken), vidare fick David Perssons stall ta emot två utmärkelser.

Det tyngsta priset, Årets häst, hamnade hos nyss nämnda Sofia Aronsson, som deläger och tränar Unico Broline, som hade ett helt fantastiskt år med bland annat fem segrar inom STL (V75). Därtill var hästen tvåa i SM på Åby bakom Brother Bill. Han tjänade på sina 15 starter drygt 1,7 miljoner kronor.

Annons

Sofia Aronsson var själv inte på plats vid travgalan, men skickade en videohälsning från Alperna, där hon är på skidsemester.

Annons

I Sofias ställe var det trion Nathalie Sandberg, Henna Ikonen (skötare till Unico Broline) och Christer Aronsson (pappa till Sofia) som var framme på scenen och tog emot priset av representanter för Bonniers New Local.

En annan tränare som inte närvarade vid travgalan på grund av skidsemester var Ulf Stenströmer, som inte oväntat korades till Årets tränare 2022. Även han skickade en videohälsning, från Trysil, och tackade för priset.

Närvarande var dock kretsen till Årets montéhäst på Axevalla, Country Sound. Det handlar om familjen Hultgren/Lusensky från Tidaholm. Med stor glädje klev Anders Hultgren, Lotta Lusensky och Alice Lusensky upp på scenen för att ta emot sitt pris. I samband med denna prisutdelning förklarade Lotta Lusensky att om allt går bra under 2023 och Country Sound fortsätter att utvecklas, så kan det bli en satsning mot Frankrike nästa vinter.

Lotta Lusensky, Alice Lusensky och Anders Hultgren tog emot priset för Årets montéhäst. Deras guldklimp heter Country Sound.

Bild: Olof Darius

Här är så alla pristagare vid Axevallas travgala:

Årets tvååring: Mister Aloha (tränare: David Persson).

Årets treåring: Combat Fighter (tränare: Anders Svanstedt).

Årets ponnykusk: Elias Gustavsson.

Annons

Annons

Årets ungdom: Malte Handfast.

Årets kusk (B- och K-licens): Linda Sedström.

Årets uppfödare: Stall Anna Forssell AB, Skara.

Årets ryttare: Iina Aho.

Årets sto: Nina Ginto (tränare: Sofia Aronsson).

Årets B-tränare: Frida Berg.

Årets montéhäst: Country Sound.

Årets hästskötare: Henna Ikonen.

Årets tränare: Ulf Stenströmer.

Årets fyraåring: Hobart (tränare: David Persson).

Årets kusk: Hans Crebas.

Årets häst: Unico Broline.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan