Annons

Annons

Annons

Vart är flodhästen Flo?

Flodhästen Flo har hittats – på cykelbanan: ”Tänkte att det var en vante”

– Kan det vara den?

Det tänkte Skövde Nyheters läsare Birgitta som var ute och cyklade i närheten av Stallsiken i veckan. På marken låg något som såg ut som en vante.

När hon tittade närmare var det flodhästen Flo.

Äntligen har flodhästen Flo hittats!

Bild: Privat

Annons

Det borttappade gosedjuret försvann under ett besök på Stellas lekland den 4 februari. Efter det har Sara Westergren, mamma till Carl, 3, som är rättmätig ägare till Flo, sökt med ljus och lykta efter den. Bland annat i lokala grupper på sociala medier, som har engagerat många Skövdebor.

Men nu är jakten över – Flo är hittad.

– Jag är helt överlycklig! Jag är helt blown away. Jag är så glad. Jag trodde inte att de här små miraklen händer men det hände faktiskt, säger Sara Westergren.

Först tänkte jag att det kanske var en vante.

Det var Skövde Nyheters läsare Birgitta som hittade Flo på en cykelbana i Stallsiken – en ganska lång bit från Stellas lekland.

Annons

Annons

– Jag hittade den vid Snabbgross, nere vid Eko, på cykelbanan. Det var nästan uppe vid hästarna där vid ridskolan. Det var inte långt ifrån övergångsstället som är där.

Flo var väldigt smutsig när Birgitta hittade honom på cykelbanan vid Stallsiken. ”Han får nog åka på lite spa innan han återförenas med sin älskade människa”, säger Sara Westergren.

Bild: Privat

Efter att ha läst artikeln om Carl och Flo så hade Birgitta lite extra koll den dagen när hon var ute i området kring Stallsiken, berättar hon.

– Jag läste artikeln där på morgonen annars hade jag nog inte brytt mig. Först tänkte jag att det kanske var en vante. Men så fick jag se den här halsduken som den har, den har ju olika färger, och tänkte att det kan ju faktiskt vara den så jag tog med den. Den är väldigt smutsig så det var svårt att se.

– Det var ju ett lustigt sammanträffande att jag sprang på den där.

Nu får vi hoppas att den inte kommer bort på posten bara.

Birgitta berättar att hennes barnbarn tappade bort ett gosedjur en gång. Hon minns hur det påverkade honom och tänkte på Carl.

– Mitt barnbarn tappade sitt gosedjur när han var liten. Jag kände själv när jag såg den att jag blev faktiskt glad. Kan det verkligen vara den så han kan få tillbaks den? förklarar hon.

Sara Westergren och hennes son Carl.

Bild: Privat

Annons

Sara Westergren kan inte låta bli att undra vad Flo har varit med om under tiden som han varit borta. Han hittades trots allt en bit ifrån där han tappades bort.

Annons

– Man undrar ju hur han kom dit. Var det någon som hittade honom och sedan tappade honom igen, eller har han åkt med när någon har skyfflat snö. Han har ju uppenbarligen varit ute på ett äventyr.

Carl vet ännu inte att Flo har hittats och snart är på väg hem, förklarar Sara Westergren.

– Jag har inte riktigt vågat säga högt än att Flo kanske kommer komma hem. Det kommer bli en lite rolig grej att få visa honom för Calle sedan. Jag ska försöka ta lite kort och filma när det händer. Det tror jag kommer vara en wow-känsla för honom.

Nu väntar torkning på ett element hemma hos Birgitta innan Flo hoppar in i ett paket och åker med posten ned till sin ägare Carl i Växjö.

– Nu får vi hoppas att den inte kommer bort på posten bara, avslutar Birgitta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan