Annons

Annons

Annons

Skövde IK

Efter förlusten – Skövde IK släppte två spelare i natt: ”Ekonomiskt fördelaktigt”

Skövde IK föll tungt mot Karlskrona under onsdagen. En förlust som mer eller mindre innebär att laget missar playoff. Därför valde klubben att släppa två spelare till andra klubbar innan övergångsfönstret stängde vid midnatt.

Text

Max Kardevall och Anton Lundmark lämnade Skövde IK efter gårdagens förlust och innan nattens deadline.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

Under onsdagskvällen var Skövde IK i Karlskrona för att försöka ta tre poäng och ta sig tillbaka in i kampen om en plats i playoff. Men redan efter första perioden låg laget under med 4–0 och den drömmen rann ut i sanden.

Natten mellan onsdag och torsdag var det också deadline för övergångar inom svensk ishockey och redan inför matchen mot Karlskrona ryktades det om spelare från Skövde som kunde gå till andra klubbar.

Annons

Annons

Och så blev det också.

Under kvällen blev det klart att Anton Lundmark återigen lämnar klubben för att fortsätta säsongen i Hockeyallsvenskan och Tingsryds AIF, dit han var utlånad och spelade tre matcher under förra veckan.

Men inte nog med det, även assisterande lagkaptenen Max Kardevall lämnar laget efter fyra säsonger och över 150 matcher. Hans nya klubbadress är Boden Hockey som i den norra Allettan satsar hårt för att ta steget upp i Hockeyallsvenskan.

"Sent igår kväll under ”deadline day” blev det klart att Max Kardevall och Anton Lundmark lämnar SIK. När resultatet blev som det blev, spelarnas önskemål samt ekonomiskt fördelaktiga överenskommelser så fortsätter Max säsongen i hårdsatsande Boden medan Anton återvänder till Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Vi önskar båda två stort lycka till framöver!", skriver Skövde IK på sin hemsida om övergångarna.

För Skövde IK återstår nu fyra matcher, varav ett är derbyt mot Mariestad på lördag, innan säsongen är över.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan