Annons

Annons

Annons

Längdåkning

SM-guld till Axel Bergsten

35-årige Öglundasonen Axel Bergsten, tävlande för IFK Skövde SK, har gjort några fina lopp i skidspåren den senaste tiden.

Axel Bergsten. Bilden är från Engelbrektsloppet 2019.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Den 28 januari kom Axel tia i Harsa Ski Marathon över 45 kilometer i klassisk stil.

Den 5 februari körde han Wadköpingsloppet i Ånnaboda, 40 kilometer klassisk stil. Det blev en sjätteplats totalt. Detta var även veteran-SM där Axel var snabbast i klassen herrar 35-39.

Den gångna helgen avgjordes klassiska Engelbrektsloppet med uppemot 1 000 deltagare. Här blev det en nionde plats för Axel Bergsten med tiden 2:28:55 på de 60 kilometerna i klassisk stil (tre varv på en bana som mätte 20 kilometer inne i Norberg).

Annons

Annons

Högre upp i resultatlistan fanns fler åkare med Skövdekoppling. Dan Moberg, IF Hagen, kom på tredje plats efter en spurtstrid. Vann tämligen klart gjorde Gabriel Thorn, som kör för Skövdebaserade Träningskonsulten Ski Team.

Axel Bergsten har gjort drygt tio Vasalopp. Främsta placeringen är 18:e platsen 2015 då han var femte svensk. Hans bästa tid de nio milen mellan Sälen och Mora är tre timmar och 34 minuter 2021. Återstår att se om han kommer till start där i år.

LÄS MER: Axels bästa träningskompis – hunden Orka: ”Vi drar varandra”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan