Annons

Annons

Annons

Vart är flodhästen Flo?

Flodhästen Flo är på rymmen i Skövde: ”Har försökt på alla sätt”

Hade du ett gosedjur som följde dig överallt när du var liten? Blev det panik så fort det var borta för en stund?

Den mardrömmen drabbade Carl Westergren, 3, under ett besök på Stellas lekland.

Nu pågår en jakt för att hitta den borttappade vännen – som engagerat många Skövdebor på sociala medier.

Carl Westergren, 3, från Växjö tappade sitt älskade gosedjur flodhästen Flo under ett besök på Stellas lekland i Skövde.

Bild: Privat

Annons

– Han saknar honom jättemycket, säger Carls mamma, Sara Westergren.

De flesta av oss har nog haft ett älskat gosedjur eller snuttefilt med oss genom våra första år i livet. Tryggheten som det ger är något som man kan minnas genom hela livet.

Det gosedjuret blev flodhästen Flo för Carl Westergren, tre år. Han fick den gråa lilla flodhästen av sin mormor när han var bara några månader gammal.

– Han har med den till förskolan och vill alltid ha den med. Särskilt i miljöer där han har varit ny och vill ha en trygghet hos sig. Då har Flo hjälpt honom, berättar Sara Westergren.

Man relaterar till gosedjur man själv hade när man var liten och hur känslomässigt starkt det där bandet är.

Annons

Många Skövdebor i olika grupper på Facebook har engagerat sig i sökandet efter flodhästen Flo.

Bild: Skärmavbild

Annons

Det som inte får hända hände på Stellas lekland i Skövde den 4 februari. Familjen Westergren var under den helgen på besök hos några vänner som bor i Tidaholm. Under lördagen åkte familjen till Skövde för att överraska en vän med en 30-årsfest.

– Anledningen till att vi var på Stellas var för att några vänner skulle kidnappa en annan vän för att han precis fyllt 30 år. Mitt i allt med kidnappningen så gav min man Flo till Calle när vi skulle gå ut till bilen. Jag visste inte att Flo var med, men Calle hade fått Flo när vi gick ut och jag bar massa andra saker och min man bar Calle. Någonstans där i den vevan så tappade vi Flo. När vi kom hem så förstod jag att han var borta, förklarar Sara Westergren.

Sara Westergren var orolig för hur hennes son skulle hantera Flos försvinnande. ”Jag blev själv ledsen, jag tror jag började gråta och undrade hur det här ska gå?”

Bild: Privat

Paniken slår till direkt och det första som går genom Saras huvud är hur Calle ska hantera att Flo är borta.

– Jag blev själv ledsen, jag tror jag började gråta och undrade hur det här ska gå. Hur ska nattningarna gå och hur kommer Calle att känna och hur kommer han klara av det här? Hur ledsen kommer han att vara i det här? Oroskänslan som jag tror att många föräldrar kan relatera till.

LÄS MER: Flodhästen Flo har hittats – på cykelbanan: ”Tänkte att det var en vante”

Annons

Annons

Jag vet inte hur många lokala facebook-grupper i Skövde som vi har gått med i och försökt efterlysa.

Sedan Flo tappades bort har Sara varit i kontakt med Stellas lekland för att se om någon lämnat in gosedjuret, men utan lycka. Hon har även gjort efterlysningar i olika lokala grupper på sociala medier i hopp om att få napp.

– Jag tror jag har försökt på alla sätt. Jag vet inte hur många lokala facebook-grupper i Skövde som vi har gått med i och försökt efterlysa. Många har delat mitt inlägg men vi har inte fått något napp. Det är väl det som är så tråkigt.

Sara Westergren har lagt ut efterlysningar i olika lokala grupper på sociala medier i Skövde och försökt se om det går att köpa en ny Flo – men utan lycka.

Bild: Privat

Carl har inte tagit försvinnandet med ro. Den första natten var tuff, enligt Sara.

– Det var en ganska jobbig nattning. Han vaknade flera gånger under natten. Jag tror att Flo hade hjälp.

– Han saknar honom jättemycket. Han pratar om vart Flo är och på något sätt har han förstått att Flo är borta. Det gör så ont i hjärtat när man hör honom säga det. Jag vet hur gärna han vill ha honom tillbaka. Man relaterar till gosedjur man själv hade när man var liten och hur känslomässigt starkt det där bandet är.

Hur mår Carl idag?

– Han mår ju okej, han har flera andra gosedjur som han kan vända sig till. Men han pratar fortfarande om Flo.

Annons

Sara Westergren hoppas att Flo ska hittas en vacker dag.

Bild: Privat

Annons

Under 1980-talet sändes barnserien Rädda Joppe – död eller levande på SVT. I serien försvinner ett älskat gosedjur vid namn Joppe och huvudpersonen kämpar för att hitta det igen.

Efter händelsen på Stellas lekland har Sara Westergren fått en ny förståelse för hur seriens rollkaraktärer kände.

– Jag har tänkt på den så mycket under det här. Jag kan verkligen relatera till det nu, säger Sara Westergren.

Om du har hittat Flo kan du maila till red.sn@vgt.se eller ringa 0500-78 48 51, så förmedlas kontakt vidare till Sara och Carl.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan