Annons

Annons

Annons

Brott & straff

19-åring lurade till sig 10 000 kronor av äldre dam

Åklagaren anser att 19-åringen gjort sig skyldig till penningtvättsbrott efter att ha lurat en äldre kvinna att swisha honom 10 000 kronor. Nu står han åtalad för brott.

Text

En 19-åring lurade till sig 10 000 kronor. Pengarna kom från en äldre kvinna som blivit utsatt för bedrägeribrott. Arkivbild.

Annons

”Han har den 15 mars 2022 ställt sitt bankkonto till förfogande och tagit emot en swishöverföring på 10 000 kronor”, skriver åklagaren i åtalet.

Pengarna kom från en äldre kvinna som blivit utsatt för bedrägeribrott på motsvarande summa.

Samma dag, den 15 mars, tog 19-åringen ut lika mycket pengar ur en bankomat i centrala Skövde.

Annons

”Syftet med att ta ut pengarna var att dölja ett brott”, anser åklagaren.

Annons

Själv nekar 19-åringen till penningtvättsbrott. Han har i förhör med polisen påstått att pengarna som han tog ut i bankomaten kom från när han sålde en jacka för 10 000 kronor. Vem som köpt den har han dock inte velat säga.

Den äldre damen har berättat för polis att hon den aktuella dagen den 15 mars 2022 blev uppringd av en man som ville hjälpa henne att byta till ett billigare telefonabonnemang. Hon gick med på det. Dagen efter blev hon uppringd av en man från Telia, där hon tidigare haft ett abonnemang.

”Han påstod att företaget jag tecknat det nya abonnemanget hos var ett blufföretag men att han skulle hjälpa mig, bara jag swishade över en summa pengar”, har kvinnan förklarat för polis.

Efteråt hörde hennes bank av sig och då förstod kvinnan att alltihop varit en bluff.

Nu yrkar hon på ersättning i samband med den kommande rättegången i tingsrätten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan