Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Här är Skövdebornas drömresemål: ”Det hade varit magiskt”

Mallorca, London och Gran Canaria.

Det är toppvalen för Skövdeborna när man ska på semester, enligt en undersökning från resebyrån Ticket.

Skövde Nyheter tog tempen på Skövdebornas drömresemål – när pengar och tid inte behöver väga in i beslutet.

Text

Vart skulle du helst vilja resa och varför?

William Gullbrandson bor i Skövde, men hade mer än gärna rest till andra sidan jordklotet.

Bild: Julia Kråklind

William Gullbrandson:

– Jag gillar ju att fiska och sen är jag svag för vacker natur, så jag måste svara Nya Zeeland. Både för att få se omgivningen och sen för fiskets skull. Det hade varit magiskt att få gå igenom alla de ställen där de spelade in Sagan om ringen. Jag skulle hyra en van och åka runt bland bergen, men också backpacka.

LÄS MER: LISTA: Här är favoritresemålen – dit åker Skövdeborna helst

Annons

Annons

Jaysmita Chaliha är nyinflyttad i Skövde. Hon lämnade Indien för snart en månad sedan och längtar efter att få se vad Sverige har att erbjuda.

Bild: Julia Kråklind

Jaysmita Chaliha:

– Först och främst vill jag resa runt i Sverige. Jag har bara varit här i tre veckor och det finns så mycket spännande att utforska. Men Antarktis hade varit något utöver det vanliga. Jag skulle vilja åka dit, innan det är försent, för att forska om deras flora och fauna. Att resa till Island hade också varit häftigt – deras klimat är verkligen unikt. Jag är väldigt fascinerad av mikroorganismer och hur jorden har utvecklats, så det avgör vilka länder jag vill besöka.

Skövdebon Abed Bakkour har inte sol och bad eller upptäcksresor högst upp på sin lista, utan något som betyder ännu mer för honom.

Bild: Julia Kråklind

Abed Bakkour:

– Jag skulle besöka min familj Libanon. Det har gått tre år sedan jag träffade dem och jag saknar dem så mycket. Sedan jag kom till Sverige så har jag haft fullt upp med SFI, att plugga, ta min masterexamen och jobba inom äldreomsorgen. Pandemin har också gjort att jag inte kunnat resa dit. Vi har bara haft videosamtal, men det är inte samma sak – särskilt inte eftersom jag fått en son, som de aldrig fått träffa på riktigt än. Det vore fenomenalt att få se dem alla igen. Jag hoppas det blir verklighet snart.

Annons

Rebecka Jansson är bosatt i Skövde. Hon har redan bestämt sig vilket land hon och hennes pojkvän ska besöka i sommar.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Rebecka Jansson:

– Jag och min kille planerar att åka till Island över sommaren. Jag har redan varit där en gång och älskade det, så jag vill tillbaka. Det bästa är att få bada i de heta källorna och kolla in den fantastiska naturen.

Mattias Pettersson bor i Lidköping, men jobbar i Skövde.

Bild: Julia Kråklind

Mattias Pettersson:

– Då hade jag velat ta ett tåg ner till Franska rivieran. Jag tågluffar gärna och väntar på att nattågen till Paris ska införas. Det är den franska kulturen och naturen som lockar. Medelhavet är underbart. På tal om det hade jag inte haft något emot att åka till Italien heller. Det finns många ställen jag hade kunnat stanna till vid under min tågresa.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan