Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Wetternglass satsar i city: ”Vill ge nytt liv till platsen”

Efter en lyckad pop-up under SM-veckan så har Wetternglass valt att göra sig mer hemmastadda på Commerce.

Under våren kommer de fortsätta i Espresso House gamla lokaler.

– Det mottagandet vi fick då gjorde att vi vill fortsätta, berättar Bobby Gradde, delägare i Wetternglass.

Text

Det var full fart i Wetternglass nya lokaler på Commerce när Skövde Nyheter besökte delägaren Bobby Gradde och kocken Adrian Engström under fredagen.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Utrymmet där Espresso House låg tidigare ska nu fyllas igen. Glasstillverkaren Wetternglass, med tillverkning i Tibro och kafé i Hjo, har bestämt sig för att axla uppdraget att ge platsen liv igen under februari.

Under fredagen tog de emot sina första kunder i mitten av köpcentrumet.

– Vi testade under SM-veckan då vi byggde upp vårt koncept och körde. Det mottagandet vi fick då gör att vi vill fortsätta, förklarar Bobby Gradde, en av delägarna till Wetternglass, och fortsätter:

– Vi märker att det finns ett stort sug efter att det ska vara något där. När kunderna vill att vi ska finnas där så måste vi våga satsa. Vi vill ge nytt liv till platsen.

Wetternglass är kanske mest kända för sin hemgjorda glass och sitt kafé i Hjo. Nu provar de att expandera till Skövde.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Annons

Under de senaste åren har verksamheter kommit och gått på Commerce.

De tomma lokalerna skrämmer dock inte delägaren.

– Det handlar om att man får uppdatera sig och locka till sig kunder. Det är väl det vi tycker att vi är duktiga på och kan lyckas med, förklarar han.

I förlängningen så hoppas vi att vi kan bidra med liv på platsen igen.

Planen är att de ska servera lättare lunch, våfflor och deras egentillverkade glass, berättar Bobby Gradde.

– Vi kör belgiska våfflor, både matiga och söta våfflor. Vår glass är givetvis på de söta och där har vi ett sortiment som hela tiden skiftas.

LÄS MER: Kända kafékedjan återvänder till city

Bobby Gradde, delägare, och Adrian Engström, kock.

Bild: Annelie Hüllert Storm

För att hålla igång verksamheten alla dagar i veckan så behövs även personal. Tanken är att rekrytera två personer till Skövde. Än så länge är en av platserna fylld.

– Vi har redan hittat en person. Det är den sista personen som vi är ute efter nu. Vi har fått in ansökningar under alla åren i Hjo som vi fått tacka nej till eftersom vi inte haft en position ledig och nu är den perfekta tiden att skicka in igen.

Annons

Det är ju en fantastisk plats.

LÄS MER: Nu öppnar Espresso House på torget: ”Kommer bli jättebra”

Annons

Adrian Engström lagar hemgjord chokladsås till de söta våfflorna.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Hur känns det att öppna nu?

– Det känns jättekul. Det är ju en fantastisk plats. Vi gillar kunderna som är där också. Vi har väldigt mycket kunder som åker till Hjo för att äta vår glass, som bor i Skövde. Det blir ett naturligt steg för oss.

Vad har du för förhoppningar?

– Jag hoppas på att vi får igång den här ytan och att vi har mycket kunder som besöker oss, som vi har även i Hjo. Att vi får de här stammisarna som verkligen gillar konceptet och oss. Det är väl alla entreprenörers hopp. Och i förlängningen så hoppas vi att vi kan bidra med liv på platsen igen. Jag tror vårt koncept kommer funka, vi är kreativa och gillar att hitta på nya saker, säger Bobby Gradde.

LÄS MER: Sushi Yama stänger på Commerce – är inte lönsamt

LÄS MER: Ännu en citybutik slår igen: ”Det är givetvis väldigt tråkigt”

När Skövde Nyheters reporter var på plats kom första kunden för dagen och köpte en kopp kaffe.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan