Annons

Annons

Annons

Alpint

VM-medalj till Lindström – andraåket tog Skövdekillen till pallen

Skövde har fått en VM-medaljör på tisdagen. Det var Aaron Lindström, som efter en tredjeplats på alpina para-VM i Spanien, såg till att ta sig upp på pallen och lösa sin första VM-medalj i karriären.

Text

Aaron Lindström från Skövde tog medalj på alpina para-VM i Spanien.

Bild: SIMON HASTEGÅRD

Annons

Om lite drygt en och en halv vecka kommer Aaron Lindström hem till Skövde för att tävla i parallellslalom på SM-veckan i Skövde. Men som uppladdning inför den tävlingen är han den här veckan i spanska Espot där alpina para-VM just nu går av stapeln.

Lindström, som trots att han bara är 22 år redan tävlat i två Paralympics, körde under måndagen in på en niondeplats i super-G. När det på tisdagen var dags för kombinationen, alltså ett åk i super-G och ett i slalom, visade Lindström att formen inför slalomen i Skövde är god.

Annons

Annons

Han inledde med ett åk som gav honom en elfteplats efter super-G. Men kvar var just slalom, som tidigare varit en av hans vassaste grenar. Och det visade han återigen genom att ta sig upp längs resultatlistan och när alla kört slalom-åket visade det sig att hans tid räckte till en tredjeplats.

Därmed säkrade han sin första VM-medalj i karriären.

Men än finns det chanser att plocka fler medaljer. Under VM-veckan återstår disciplinerna störtlopp, storslalom och slalom för Aaron Lindström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan