Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Han lämnar restaurang Berget inför SM-veckan

Skövde kommun tar tillfälligt över driften av restaurang Berget under SM-veckan. Detta efter att restauratören Mattias Hägg valt att kliva ur sina hyreskontrakt.

Text

Restauratören Mattias Hägg väljer i samråd med kommunen att avsluta sina hyreskontrakt för Restaurang Berget. Kommunen tar över driften under SM-veckan.

Bild: Isak Barrljung

Annons

Det är i ett pressmeddelande som kommunen meddelar förändringen, vilken alltså sker mindre än en månad innan SM-veckan i Skövde.

– Vi är glada över att vi tillsammans med Mattias har hittat en tillfällig lösning som gör att vi kan ha restaurangen öppen under SM-veckan, säger Helena Gustavsson, tillförordnad chef för sektor service och måltidschef i Skövde kommun, i en kommentar.

Annons

Anledningen till förändringen är att restauratören Mattias Hägg valt att i samråd med kommunen kliva ur sina hyreskontrakt på grund av den ekonomiska situation som uppstått, skriver kommunen i sitt pressmeddelande.

Annons

– Jag är nöjd med den lösning som jag och kommunen har nått fram till tillsammans och jag är glad över den tiden som varit här uppe på Berget och önskar alla lycka till framöver, säger Mattias Hägg i pressmeddelandet.

Efter SM-veckan kommer kommunen söka samarbete med någon annan restauratör.

Restaurang Berget har drivits sedan 2021.

Texten kan komma att uppdateras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan