Annons

Annons

Annons

Fotboll

37-årige Wendt lägger inte skorna på hyllan – kör en säsong till i Blåvitt

Han har hunnit fylla 37 år men än vill han inte ge upp på elitfotbollen. Skövdesonen Oscar Wendt har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med IFK Göteborg.

Text

Oscar Wendt blir kvar i IFK Göteborg en säsong till. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Annons

Efter 17 år utomlands vände Skövdesonen Oscar Wendt tillbaka till Sverige och IFK Göteborg förra sommaren. Den då 36-årige Wendt skrev på för ett och ett halvt år med IFK.

Nu har det kontraktet gått ut men den nu 37-årige Wendt känner sig inte klar med fotboll på elitnivå. Han har nämligen förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg ytterligare en säsong.

Annons

– Jag vill ge något tillbaka till klubben och laget. Både på och vid sidan av planen. Om vi får ihop allt som jag hoppas kommer vi att få ett riktigt bra 2023. Vi behöver höja nivån på flera håll för att nå högre nästa säsong, och vi vet alla vad som krävs av oss, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Wendt, som inledde karriären i IFK Skövde, har mestadels spelat som vänsterback under sin karriär. Inför nästa säsong ser han att han kommer kunna vara med och bidra på fler positioner.

– Vi har en bra bredd i truppen och lär fylla på med spets. För egen del kommer jag att bidra på alla sätt som behövs och där det behövs. Kraven är och ska vara höga, inte minst på de av oss som är mer rutinerade. Jag vill ta ett stort ansvar, bland annat för att lyfta många av våra unga spelare. Jag vill göra det genom att vara en pådrivare och en spelare som är med och ställer krav varje dag, i allt vi gör.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan