Annons

Annons

Annons

IFK Skövde FK

Efter uppflyttningen – nu bygger IFK Skövde för tvåan: ”Ambitionen är att utmana i toppen”

IFK Skövde vann division tre tämligen enkelt och är nu tillbaka i division två efter bara en säsong. Nu börjar arbetet med att sätta en slagkraftig trupp på banan och första steget är redan klart.

Linus Bock är först ut av spelarna i IFK Skövde att förlänga sitt kontrakt.

Bild: Per Ström

Annons

Efter degraderingen till trean var IFK Skövde väldigt tydliga – det kommer bara vara för ett år. Målet var att omgående ta steget upp igen och efter en alldeles strålande säsong var det precis vad som hände.

Laget vann serien med tio poäng och var aldrig särskilt hotade i toppen av tabellen. Nu väntar en ny säsong i division 2 under 2023 och redan nu är truppen under uppbyggnation.

Annons

Förste spelare att förlänga sitt kontrakt är backen Linus Bock.

Annons

– Det känns bra att vara klar för IFK. Jag trivs bra med Charbels spelidé och grabbarna i laget. Så det fanns inte så mycket att tveka på, säger Linus Bock om det nya kontraktet till klubbens hemsida.

Skarakillen spelade i IFK Skövde redan förra gången laget spelade i division 2 men lämnade laget för att provat på spel med Lidköpings FK efter att IFK åkt ur. En bit in på säsongen återvände han dock och nu är tränare Charbel Abraham nöjd att han blir kvar ytterligare en säsong.

– Det är en kraftfull ytterback och offensiv som ska vara bra i den sista tredjedelen. Han ska leverera poäng. Nu kom han tillbaka hit ganska sent och var inte med på försäsongen, men gjort det bättre under hösten i slutet av säsongen. Jag är säker på att vi får se hans rätta jag nästa säsong, säger Charbel.

Abraham hintar också till klubbens hemsida att det dels är fler spelare som skrivit på nya kontrakt men också att det är förstärkningar på väg in.

– Vi diskuterar med spelare för att förstärka laget. Vi är alltid öppna för att ta emot bra spelare för vår ambition är att utmana i toppen av tvåan också. Och då behöver vi förstärka laget för att se till så att laget blir bättre. Vi kommer försöka få in ett par spelare, säger Charbel Abraham.

Fakta

Spelare under kontrakt

Linus Bock – 2023

Edvin Eriksson – 2023

Jacob Sundelius – 2024

Alexander Gerhardsson – 2024

Edin Salihovic – 2024

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan