Annons

Annons

Annons

Fotboll

Förre SAIK:aren sköt Degerfors kvar i Allsvenskan: ”Viktigaste målet i karriären”

Det har blivit en del mål genom åren. Men när förre Skövde AIK-spelaren Rasmus Örqvist satte 2–2 för Degerfors IF borta mot Malmö FF gjorde han nog karriärens viktigaste. Målet innebär nämligen att Degerfors klarar sig kvar i Allsvenskan utan kval.

Text

Rasmus Örqvist klappas om efter att han kvitterat till 2–2. Ett mål som såg till att Degerfors håller sig kvar i Allsvenskan. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Annons

Man hade inför den sista omgången allt i egna händer. Trots det såg det länge tungt ut för Degerfors när Allsvenskan skulle avgöras. Laget hamnade i underläge både en och två gånger borta mot Malmö FF samtidigt som Varberg tidigt skaffat sig 3–0 borta mot Sirius.

Där och då var det Degerfors som skulle behöva kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Men då klev förre Skövde AIK-spelaren Rasmus Örqvist fram.

Annons

Annons

Han fick ett inlägg från högerkanten och stötte in 2–2 med 25 minuter kvar. Men det blev inga fler mål och Degerfors kunde säkra nytt kontrakt.

– Det var en otrolig lättnad att se bollen gå in. Så det var ett av mina viktigaste mål, säger Örqvist när han efter matchen får frågan i Discoverys sändning om det var hans viktigaste mål i karriären.

Att Degerfors skulle klara sig kvar i Allsvenskan utan kval var det få som trodde efter sex omgångar. Då hade laget noll poäng och såg ut som ett slaget lag. Men under hösten har laget radat upp segrar och klarar sig inte bara från nedflyttning, laget behöver inte ens kvala för att hålla sig kvar.

– Det blir känslosamt att ens prata om det. Att vi lyckas vända på det som vi gör, det är helt fantastiskt. Det har varit både toppar och dalar på gott och ont men vi avslutar säsongen på ett jättefint sätt så det är helt underbart.

Se Örqvists mål här:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan