Annons

Annons

Annons

krönikaVetenskapskrönikor

Henrik Scander
Så kan matgäster och krogpersonal bli jämlika

Semestrarna är slut och det vankas en ny härlig period av jobb. De nya kock- och sommelierstudenterna får mig att känna spänd förväntan. Efter utbildningen kommer de att vara med och utveckla en bransch som står för kreativitet, lekfullhet, hantverkskunnande och underbart nörderi i matlagningstekniker och dryckeskunnande.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Restaurangbranschen har också problem. Många lämnade branschen under pandemiåren och nu är det svårt att få tag i personal. Det saknades kockar och serveringspersonal redan innan pandemin. Nu är behovet akut. Tunga röster inom restaurangbranschen vill skapa nya utbildningar för att komma till rätta med personalbristen, medan andra menar att de bara behöver fler ”armar och ben” för att bära mat. Naturligtvis kan båda dessa behövas. Men om vi samtidigt har hög arbetslöshet och personalbrist – är det inte något som är fel då?

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan