Annons

Annons

Annons

Skövde

Debatt
MP: Rösta för en hållbar framtid

Klimatförändringarna är på väg att bli en klimatkatastrof för allt fler länder i världen. I Sverige undviker de högerpopulistiska partierna att reagera, skriver Miljöpartiet i en debattartikel.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Peter Sögaard (MP) uppmanar till att rösta för "en hållbar framtid", skriver han i en debattartikel.

Annons

I stället anser de att vi som svenskar kan köra på som om klimatkatastrofen inte rör oss. Inte nu i alla fall utan sen. Sen är för sent men det vill de inte diskutera. Ett varmare klimat kommer att påverka skogsbruket negativt med mycket mer insektsangrepp på den torra skogen, tillväxte kommer att avstanna och skogen som vi är van vid att försvinna.

Annons

Det är bara att titta på vad som händer i Tyskland för att se vår framtid. Avsaknad av minusgrader på vintern kommer att påverka jordbruket negativt. Sommartorkan tvingar lantbrukare att vattna. Det är dyrt att inte ta klimatförändringarna på allvar. Agera nu för att möjliggöra framtida odling för kommande generationer.

Annons

Nu har forskarna visat att flera tröskelvärden har nåtts och än fler kommer att nås. Tröskelvärdena är uppvärmning som startar processer vilka ger än mer utsläpp av växthusgaser. På det sättet startar en negativ klimatspiral som inte enkelt kan vändas.

Klimatforskare ber politikerna att sansa sig och börja intensifiera klimatomställningen NU.

Snart har vi ingen möjlighet att stoppa katastrofen. En röst på miljöpartiet säkerställer att det i varje förhandling finns minst en person som står upp för framtida generationers möjlighet att själva forma sina liv. Det är precis tvärtom vad de kommer att få möjlighet till om klimatfrågan inte tas på allvar

NU.

Rösta för en hållbar framtid

Peter Sögaard

Miljöpartiet de gröna Skövde

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan