Annons

Annons

Annons

Insändare
Replik: Kommer du nu kritisera även Magdalena?

Svar till Julia Björck (S) i tidningen 5 september 2022.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läs mer: Replik: ”Förstår Dan H att en röst på KD är en röst på SD?”

Läs mer: ”En röst på Centerpartiet är även en röst för S, MP och V”

Annons

Dan Hovskär (KD). Foto: Pressbild

Politik bör handla om sakfrågor. Tyvärr ser vi en allt starkare utveckling där debattörer märker ord och formuleringar. Julia Björck (S) menar att en formulering, vänd till de som funderar på att rösta på Centerpartiet, att ”låna ut sin röst” till Kristdemokraterna skulle vara respektlöst mot demokratin. Samtidigt lyfter Björck inte ett enda konkret åtgärd kring de problem som lyfts i vår debattartikel: långtidsarbetslöshet, skyhöga kostnader för drivmedel, skjutningar, de höga elräkningarna och vårdköerna. Det hade varit klädsamt om Björck gav väljarna svar på dessa frågor, istället för att dra långtgående och hårdragna slutsatser om enskilda, och helt harmlösa, formuleringar.

Annons

Men det märkliga är att din partiledare Magdalena Andersson (S) nu vänder sig till borgerliga väljare som vacklar om Sverigedemokraterna i en valfilm. ”Därför ber jag dig att låna ut din röst till mig. I gengäld lovar jag att förvalta ditt förtroende och fortsätta arbeta för Sverige och svenska folkets bästa i alla lägen”, säger Magdalena Andersson nu i en film. Kommer du nu Julia Björck även kritisera även Magdalena att hon utrycker sig respektlöst mot demokratin? Eller är det så att det beror på vem som säger det?

Kristdemokraterna är öppnar för samverkan med riksdagens samtliga partier i olika sakpolitiska frågor. Vi är inriktade på att bilda en KD+M-regering. Det blir en minoritetsregering precis som den nuvarande socialdemokratiska regeringen. Vi söker därför stöd hos de av riksdagens partier som vill ha en ny regering. De politiska låsningar, som tidigare lamslog Sverige, var inte till gagn för någon.

Annons

Sverige behöver en nystart och en ny regering med stark inslag av KD. Den 11 september har du möjlighet att lägga en röst för tryggheten, landsbygden, vården och för att hela Sverige ska fungera.

Dan Hovskär

Toppkandidat till riksdagen för (KD) Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan