Annons

Annons

Annons

Skövde

Klart: Adam Jönsson är ny chefredaktör för Skövde Nyheter

Nu står det klart att Adam Jönsson, 31, blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-gruppen.

– Det känns stort och väldigt hedrande att få uppdraget att leda våra redaktioners viktiga arbete, säger Adam Jönsson.

Text

Adam Jönsson, 31, tar över efter Patricia Svensson som ansvarig utgivare och chefredaktör för VGT:s fyra tidningar.

Bild: Patricia Svensson

Annons

En fortsatt stark lokalbevakning står på agendan när Adam Jönsson tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare för Falköpings Tidning, Skövde Nyheter, Skaraborgs Läns Tidning och Västgöta-Bladet, den 12 september 2022.

– Vi ska fortsätta att producera stark lokaljournalistik på orterna där vi verkar. Det görs så mycket bra journalistik på våra tidningar, och min ambition är att vi ska fortsätta ha en bra närvaro på våra orter, säger Adam Jönsson.

Annons

Annons

– Jag är väldigt glad att Adam Jönsson tackat ja till rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-titlarna. Han är en driven och engagerad publicist som, tillsammans med respektive redaktion, vill utveckla lokaljournalistiken ytterligare, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, i ett pressmeddelande.

Den 31-årige Adam Jönsson kommer närmast från rollen som nyhetsredaktör på Skövde Nyheter. Han har dessförinnan bland annat jobbat som sportchef på tidningen Bohusläningen.

– Jag tar med mig en erfarenhet både från allmänjournalistiken och från sportjournalistiken och känner att det är en fördel att ha haft fötterna i båda delarna. Jag tar också med tempot som finns i såväl sport- som allmänjournalistiken, och inte minst den bredd och erfarenhet som jag har fått från alla kollegor som jag har jobbat med, säger Adam Jönsson.

Adam Jönsson tar över tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare från Patricia Svensson.

– Vi ska fortsätta att förvalta det som Patricia och tidningarna redan gör så bra, men också förädla vår journalistik och hitta nya infallsvinklar. Hur det blir ska vi diskutera oss fram till på respektive redaktion, säger Adam Jönsson.

Fakta

Adam Jönsson

Namn: Adam Jönsson

Familj: Sambo

Aktuell: Ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning, Västgöta-Bladet och Skövde Nyheter

Gör helst på fritiden: Spelar golf och lyssnar på ljudböcker

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan