Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Debatt
SD: Tack för fyra otroliga år

Mandatperioden 2018-2022 närmar sig sitt slut, och vi kan nu summera en orolig period där medborgarna och vi inom politiken fått uppleva många utmaningar, inte minst med tanke på att regionen liksom övriga Sverige drabbades av Covid-19-pandemin.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

SD:s regionråd Håkan Lösnitz och Heikki Klaavuniemi skriver i en debattartikel att partiet vill erbjuda gratis hälsoundersökningar för alla medborgare i regionen under kommande mandatperiod.

Annons

Det resulterade i enorma belastningar inom hälso- och sjukvården men även kollektivtrafiken. Givetvis blev kulturen i regionen drabbad också. Men om vi ser det mest allvarliga så blev 30 000 operationer och besök inställda inom vården och Västtrafik fick årliga underskott runt miljardklassen.

Sverigedemokraterna har denna mandatperiod suttit som vågmästare, och vårt mantra har sedan dag ett varit att vi ska utöva vår vågmästarroll som om vi själva styrde regionen.

Vi har två gånger säkerställt att regionens fem sjukhusområden inte behövde reglera sina underskott, totalt handlar det om två miljarder kronor. Hade de styrandes krav om att återbetala underskotten gått igenom så hade det inneburit enorma besparingar inom vården.

Annons

Vårt vallöfte om att införa pilotprogram för testning av prostatacancer blev infört, regionen har redan hittat över 30 män som kunnat få ett annat besked än att deras cancer inte går att bota.

Annons

Vi har förbättrat barn- och ungdomspsykiatrin, vårt vallöfte om att införa ”En väg in” blev infört. Det säkerställer att barn med de största behoven tas emot för första besök först och snabbast och framför allt att alla barn och ungdomar får sin vård på rätt plats och nivå. 

Nu måste vi ta nästa steg med att få bort köerna genom att, som komplement till vår egna vård, även upphandla behandlingar på den privata marknaden, barnen kan inte vänta! 

Sverigedemokraterna har varit en stark röst för personalen inom vården! Vi har länge sett nödvändigheten att deras löneutveckling främjas. Redan 2020 presenterade vi i vårt budgetförslag ett förslag där vi avsatte 700 mnkr extra till höjda löner för vår välförtjänta personal, detta skulle säkerställa att personalen blev konkurrensneutral i jämfört med övriga regioners lönenivåer. Den styrande minoriteten valde året därpå i sitt budgetförslag att göra samma finansiering fast fördelat över tre år. 

Och tack vare oss så har fler yrkesgrupper inom dygnetruntvården detta år fått högre lön.

Kort och gott, vi ser de behov som finns i regionen och vi tar dem seriöst men utan att urholka ekonomin.

I vårt valmanifest för nästa mandatperiod har vi presenterat vad vi vill åstadkomma mellan åren 2022-2026. Då vill vi bland annat arbeta hårdare med förbättrad folkhälsa, erbjuda gratis hälsoundersökningar för alla medborgare i regionen, se över regionens totala vård av produktion och bredda den med fler aktörer, privata såsom tillsammans med andra regioner.

Tillsammans har undertecknade 12 års erfarenhet som regionråd och vi är redo för tyngre uppdrag inom regionen. Vi hoppas på ert fortsatta stöd, för tillsammans med ER kan vi göra regionen BRA igen.

Heikki Klaavuniemi (SD) Regionråd 

Håkan Lösnitz (SD) Regionråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan