Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll

Skara HF:s senaste nytillskott – 24-årig mittsexa från Island anslöt i måndags

Skara HF har förstärkt truppen med ännu en utländsk spelare.

Det handlar om 24-åriga Asdis Gundmundsdottir, en mittsexa från Island.

Asdis Gundmundsdottir är Skara HF:s senaste tillskott inför den kommande säsongen.

Bild: Privat

Annons

Asdis Gundmundsdottir är Skara HF:s senaste tillskott. Den 24-åriga mittsexan från Island presenterades för sina lagkamrater vid måndagens träning. Detta bara några timmar efter att hon landat på svensk mark. Asdis kommer från samma klubb, KA/Thor, som Skara HF:s tidigare presenterade isländska Aldis Helmisdottir.

De båda isländskorna har spelat tillsammans i KA/Thor som ligger i staden Akureyri, på norra Island. Det är en småstad av Skaras storlek. Asdis bakgrund är på sätt och vis lik Aldis. Båda har spelat framgångsrikt i det isländska landslaget och ingen av dem har tidigare spelat i någon annan klubb än sin moderklubb.

Annons

Annons

Det var däremot inte skälet till att Asdis valde att söka sig till Skara.

– Jag känner andra isländska spelare som spelat i Sverige tidigare och tyckte att det var ett bra land att komma till, säger hon. Det är ju mycket som är lika mellan länderna i Norden och det är ju en fördel när man kommer till ett nytt land, säger hon till klubbens hemsida.

Asdis ser nu fram mot ett nytt land, en ny klubb och en möjlighet att utvecklas som handbollsspelare.

– Jag kände att jag inte kom vidare på Island och nu vill jag pröva något nytt som kan göra att jag kan komma längre i mitt handbollsspel. Jag tänker också att detta är en chans för mig att utvecklas som människa.

Mittsexan ser på sig själv som en snabb spelare som gillar att samarbeta med sina lagkamrater. Hon vill utveckla sitt lagspel och tycker att hon är bra på att fånga bollar från sin linjeposition, något som är nog så viktigt för en mittsexa.

Asdis ser också fram mot att få lära sig svenska. Hon har läst både danska och norska och hoppas det ska kunna hjälpa henne att komma in i sitt nya språk. Den fritid som blir över för Asdis ägnar hon gärna åt att läsa romantiska romaner och att handarbeta – då är det virkning som gäller.

– Jag vill komma vidare med mitt handbollsspel under de två år jag har kontrakterats för i Skara. Nu ska jag lära känna mina lagkamrater och hitta en plats i laget där jag kan ta nya steg i min utveckling, säger hon.

Skara HF:s sportchef Gunilla Flink ser fram mot att Asdis utvecklas i Skara HF och att hon kan tillföra mycket med sin rörlighet och känsla för spelet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan