Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Framtidens skolmat: ”Ful” fisk, musslor och alger

Helena Gustavsson, måltidschef på Skövde kommun, jobbar för att få in mer svensk sjömat på menyerna, hållbart odlad under vattenytan. I höst kommer eleverna på Skövdes skolor få stifta bekantskap med en helt ny råvara.

Claris eller afrikansk ålmal på Gårdsfisk, på Gretagården i skånska Skättiljunga. På gården odlar man fisk på ett klimatsmart sätt i stora bassänger. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman

Annons

— Vi måste lära oss att äta nya saker för att klara att tillgodose näringsbehovet hos världens snabbt växande befolkning, säger Helena.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan