Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Debatt
Ask (S): KD behöver följa det åttonde budordet

Att ansluta sig till andra partiers förslag kan anses något märkligt för den som styr – men att hävda att andras arbete är ens eget är att passera anständighetens gräns.

Så skriver Johan Ask (S) till Kristdemokraterna.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Lisa Bring

Annons

När partierna i Skövdes kommunfullmäktige förra veckan debatterade budgeten inför kommande år så la alliansen ett tilläggsyrkande till sin egen budget som var identiskt med ett av våra förslag: att utreda byggandet av en ny skola och fullstor idrottshall i Skultorp.

Det är knappast kutym att bete sig på det viset i en budgetdebatt men de insåg väl sent omsider att det är ett mycket bra förslag och bestämde sig för att stjäla det. Detta var knappast första gången som alliansen parasiterar på våra förslag så vi log mest åt att en regerande minoritet lägger tilläggsförslag till sin egen budget under pågående budgetdebatt. Det lämnar dock en del frågetecken kring hur genomarbetad den nu gällande budgeten för -23 egentligen är?

Annons

Annons

Vad som dock inte kan låtas passera med ett leende är det faktum att Kristdemokraterna i Skövde nu uppenbarligen knallar runt i Skultorp och hävdar att detta är deras förslag. Att ansluta sig till andra partiers förslag kan anses något märkligt för den som styr, men att hävda att andras arbete är ens eget är att passera anständighetens gräns.

Socialdemokraterna i Skövde har lagt ett budgetförslag som bland annat innebär en behövlig satsning på Skultorp. Kristdemokraterna i Skövde behöver påminna sig själva om sitt ursprung och följa det åttonde budordet: ”Du skall inte vittna falskt mot din nästa.”

Johan Ask, kommunalråd (S), Skövde.

Annons

Annons

Till toppen av sidan