Annons

Annons

Annons

Hjo

Rock Mot Cancer tillbaka i full styrka – och siktar på miljonen

Rock mot Cancer kommer i år att bli större än någonsin. Det menar styrelsen i arrangörsföreningen.

Efter två år då festivalen ersattes av webbfestivaler är det dags att äntligen arrangera musikfesten i Hjo Stadspark den 2 juli.

– Vi är taggade för att göra detta så bra som möjligt, detsamma tror vi gäller både artister och publik, säger Siewert Andersson.

Ett av flera band som serverar blues av bästa märke är Highwater från Stockholm/Uppsala.

Annons

Rock mot Cancer arrangeras nu för nionde gången och sedan starten 2014 har den växt till att bli Skaraborgs största årliga musikfestival.

– Vi har fri entré, men hoppas att alla lägger en rejäl summa till insamlingen, säger kassören Håkan Forsberg.

Hela överskottet går som alltid till Barncancerfonden Västra. Förra gången man körde live så samlades det in drygt 700 000 kronor. I år hoppas arrangörerna att komma upp i miljonen!

Alla artister ställer upp utan ersättning. När vi gick ut på sociala medier för att söka band till festivalen 2020 så fick vi hela sextiofem ansökningar. En knapp tredjedel av dessa valdes ut och bokades, men så kom pandemin och satte stopp för det hela.

Annons

– Vi har flyttat fram bokningarna två gånger och nu är det äntligen dags, säger Siewert Anderson, ordförande i RMC Hjo.

Annons

Det blir som vanligt en massa musik i olika stilar. A Full House, Too Däää, SeaBlueBand och The Bertils lirar mycket tidig pop och rock. Lite åt countryhållet får ni av Alex Anderson Band och Tea Voices svarar för lite mjukare musik med fin stämsång.

Blues saknas heller inte. Band som Highwater, Thörner Band, Bite och Freddie Nyström Band svarar för detta.

De som tycker om hårdrock får sin beskärda del av Black House Hill, Superposer Wannabe, Primal Instinct, Krakel och Battering Ram. Rockin'Boys bjuder på rockabilly och dessutom kommer NAP, ett nystartat Hjoband, Showkanalen och Rockprinsen Leffe Carlsson. Den titeln fick han i en tävling på Gröna Lund 1972 och han var därefter folkparkernas mest bokade artist.

Det kommer att finnas många aktiviteter för barnen under festivalens första halva. Hoppborgen är på plats, liksom fiskdamm, barnens lotteri, utmaningen och ansiktsmålningen. I Svenska Kyrkans tält kan man tävla mot prästen med rockring och Räddningstjänsten kommer med två brandbilar.

– Höjdpunkten för barnen lär dock bli när Superhjältar mot Cancer dyker upp! Spiderman, Batgirl, Capten America, Star Lord, Black Widow med flera kommer att finnas på området under eftermiddagen.

Konferencierer är välkända Ewa Ohlsson, Carina Grönqvist och Börje Bappelsin. På festivalområdet finns det givetvis flera matserveringar, lotterier, försäljning av t-shirts, smycken, frukt och godis, där hela överskottet går till insamlingen.

Annons

Annons

Krakel från Stockholm är en välkänd grupp i hårdrockskretsar.

Battering Ram är ett band som spelar rock av det hårdare slaget. De kommer från Filipstad.

The Bertils från Göteborg har turnerat i Japan och spelat på alla Beatlesscener i Liverpool.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan