Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Skövde Energi om nya planerna: ”Har allt att vinna på ett starkt samarbete”

”Genom den här ansökan visar vi att Skaraborg har allt att vinna på ett starkt samarbete, nu och framåt, för att hjälpa näringslivet i omställningen”.

Så säger Sammy Tanhua, vd för Skövde Energi, om den bidragsansökan företaget har lämnat in till Energimyndigheten, tillsammans med andra lokala aktörer.

Sammy Tanhua, vd Skövde Energi. Pressfoto/Pontus Lundahl / TT

Annons

Från en pott på över 1 500 miljoner söker nu Skövde Energi bidrag för att bygga 10 nya laddplatser för tung fordonsladdning i Skaraborg.

– Det skulle ge oss som energibolag möjlighet att hjälpa den lokala industrin att ställa om sina transporter och göra den än mer konkurrenskraftig och hållbar, säger Robert Alvarsson, projektägare på Skövde Energi, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Tillsammans med lokala energibolag, åkerier och transportföretag ansökt om bidraget från Energimyndigheten. Syftet är att bidra till ökad elektrifiering av regionala tunga vägtransporter och bidra till att uppnå Sveriges miljö- och klimatmål.

– Att säkerställa att tunga fordon kan laddas är en förutsättning för fortsatt konkurrenskraft för en industriregion som Skaraborg, där transporter av insatsvaror och produkter är en förutsättning för att företagen ska kunna driva sin verksamhet. Kunderna efterfrågar hållbara lösningar, och hållbara transporter är en viktig del av det, säger Magnus Fredricson, strateg för hållbar samhällsutveckling på Skaraborgs Kommunalförbund

Under juni 2022 ska Energimyndigheten fatta beslut om vilka projekt som ska beviljas stöd, och målet för Skövde Energi är att ladd- och tankstationerna ska färdigställas senast den 30 september 2023 och vara i drift i minst 5 år.

Annons

Annons

Till toppen av sidan