Annons

Annons

Annons

Annons

IFK Skövde

Rekordhög omsättning för IFK Skövde – två gamla spelare valdes in i styrelsen

Sportsligt var det en säsong fylld av framgång med en andraplats i serien och ett SM-silver.

Utanför planen nådde klubben en rekordhög omsättning men gjorde till slut ändå ett minusresultat. Det visades sig när klubben genomförde sitt årsmöte på torsdagskvällen.

IFK Skövde hade en sportsligt bra säsong men fick till slut nöja sig med ett silver. Ekonomiskt nådde klubben en rekordhög omsättning men också ett minusresultat. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Annons

För sex år sedan var IFK Skövde HK nära att gå i konkurs. Sedan dess har klubben tagit ett steg i taget för att ta sig ifrån det hotet och lyckats väl. Klubbens ekonomi är nu välmående och när klubben gjorde bokslut för den gångna säsongen på klubbens årsmöte visade det sig att klubben hade ett eget kapital på 2,5 miljoner kronor. Detta trots två år med pandemi och därmed uteblivna publikintäkter.

Annons

Annons

Den gångna säsongen hade klubben en rekordhög omsättning på drygt 18 miljoner men hade också ett underskott på cirka 70 000 kronor. Men trots andra året i rad med liknande ekonomiskt resultat ser klubben ljust på framtiden.

Nästa säsong är publiken tillbaka redan från start och då räknar IFK Skövde med att återigen göra plusresultat.

IFK Skövde HK:s ordförande Ola Larsson hälsar de nya styrelseledamöterna Robert Elovson och Marcus Litborn välkomna. Bild. Bengt Andersson

Under torsdagens årsmöte valdes också två nya medlemmar in i styrelsen och det är två personer som inbitna IFK-fans känner till väl. Robert Elovson och Marcus Litborn har tillsammans över 400 matcher i IFK-tröjan genom åren och nu ingår de i klubbens styrelse tillsammans med ordförande Ola Larsson som blev omvald, Ingi Jonasson, Åsa Carlberg, Lennart Richardsson och Simon Strandell.

Två styrelseledamöter, kassören Peter Wassberg och Katarina Fellbrant, lämnade styrelsen och avtackade innan mötet avslutades.

Innan alla lämnade mötet presenterades Inrikting 2025 som klubben jobbar med just nu. Inriktning 2025 är ett projekt som går ut på att sätta IFK Skövde HK i en ledande ställning när det gäller barn- och ungdomsverksamhet i Sverige. Ett steg i den riktningen har redan tagits då klubben anställt Krister Billström som ungdomsansvarig.

Annons

Annons

Till toppen av sidan