Annons

Annons

Annons

Annons

Försvunna Amela i Grästorp

Drunkning bakom Amelas död i Grästorp

Försvinnandet i Grästorp fick stor uppmärksamhet och många deltog i sökandet efter kvinnan, som senare hittades död. Nu visar obduktionsrapporten att hon drunknade.

Polisen sökte med stora resurser efter Amela, som anmäldes försvunnen i västgötska Grästorp i februari. Foto: Adam Ihse/ TT

Annons

Inget brott misstänks i samband med att en kvinna försvann i västgötska Grästorp i februari, och senare hittades död i ån Nossan. Polisen har nu tagit del av den fullständiga obduktionsrapporten, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen.

Annons

Annons

– Dödsorsaken talar för drunkning och vi har inte hittat något som tyder på att döden har orsakats av någon annan person, säger Niklas Lindström, utredare på enheten för grova brott vid polisen i Skaraborg, till tidningen.

I samband med försvinnandet häktades en man misstänkt för människorov och senare mord, men efter omkring en månad släpptes han och avskrevs från alla misstankar.

Sannolikt rör det sig om en tragisk olycka, säger Niklas Lindström. Troligtvis kommer förundersökningen nu att läggas ner.

– Vi kan förvänta oss att åklagaren på lite sikt skriver av utredningen, men det formella beslutet är inte taget än, säger Lindström till NLT.

Annons

Annons

Till toppen av sidan