Annons

Annons

Annons

Annons

På jobbet

Ny rankning: ”Glädjande att se Skövdes siffror”

Skövde behåller sitt betyg i Svenskt näringslivs stora rankning. Och kommunens omdöme är bättre än Sverigesnittet.
– Det är glädjande att se Skövdes siffror, säger Jessica Tengeland, områdesansvarig för Svenskt näringsliv i Skaraborg.

Skövde behåller sitt omdöme i Svenskt näringslivs enkät om det lokala företagsklimatet. ”Ett steg i rätt riktning”, säger Jessica Tengeland från Svenskt näringsliv (vänster). ”Glädjande”, säger kommunens näringslivschef Ramona Nilsson (höger).

Bild: Kristina Claesson

Annons

Skövde landar på betyget 3,8, vilket ger en sjätteplats bland kommunerna i Skaraborg.

Men även om det sammanlagda omdömet ligger på samma nivå som i fjol får kommunen bättre betyg på nästan samtliga enkätfrågor, enligt ett pressmeddelande från Svenskt näringsliv.

– Detta är helt klart ett steg i rätt riktning för Skövde. Tittar man närmare på vilka enkätsvar som får lägst betyg tycker dock företagen att kommunen måste förbättra dialogen, informationen och upphandlingsprocessen. Det är viktiga medskick från företagen till kommunens fortsatta näringslivsarbete, säger Jessica Tengeland, områdesansvarig för Svenskt näringsliv i Skaraborg.

Annons

Annons

Siffrorna kommer från den årliga enkätundersökning som Svenskt näringsliv genomför med 32 000 företag där dessa får ge sin syn på utvecklingen av det lokala företagsklimatet i sina respektive kommuner.

Även Skövde kommun har tagit del av resultatet och kommunicerar sin syn på siffrorna i ett eget pressmeddelande.

– Det sammanfattande omdömet ligger i nivå med förra årets mätning med värdet 3,77 på en skala där 1 är dåligt och 6 är utmärkt. Glädjande är att vi förbättrat oss på flera frågor inom området kommunens myndighetsutövning, bland annat service och bemötande och upphandling, säger Ramona Nilsson, näringslivschef, Skövde kommun.

– Vi behöver fortsätta arbeta för ett än bättre företagsklimat och vi ser att vi behöver prioritera dialog med företagen för att bottna i hur vi når dit.

Götene blir bästa kommun i Skaraborg med ett resultat på 4,3.

Annons

Annons

Till toppen av sidan