Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Renoveringsboom i Skövde: ”Fascinerande att se”

Skövdebornas vilja att renovera ökar – och är betydligt större än genomsnittet för landet som helhet. Under årets första månader renoverade vi i genomsnitt för 2 362 kronor per person.

Skövdebornas renoveringsvilja ökade med 8,2 procent under första kvartalet 2022 jämfört med samma period förra året. Temabild. Foto: TT

Annons

Det är det så kallade Renoveringsindexet som nu presenterar siffror för hur mycket svenskarna renoverat under årets första kvartal. Siffrorna är baserade på en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror.

I Skövde steg renoveringsviljan med 8,2 procent jämfört med samma period förra året, vilket innebär ett snitt på 2 362 kronor per person.

Annons

I Sverige som helhet är siffran 4,3 procent.

– Det är fascinerande att se att renoveringsviljan är fortsatt hög och ökar i många kommuner, även jämfört med de rekordstarka renoveringsåren under pandemin, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex, i ett pressmeddelande.

Annons

Siffrorna visar också att Skövdeborna köpte rotavdragsberättigade tjänster till ett värde av omkring 49 miljoner kronor under det första kvartalet

Har du renoverat ditt hus eller lägenhet och skapat ditt drömhem? Då vill vi komma i kontakt med dig. Hör av dig till Skövde Nyheter.

Annons

Annons

Till toppen av sidan