Annons

Annons

Annons

Ridsport

Hemmaseger i högsta klassen på majtävlingarna

Det blev FHF-ryttaren Henrik Tapper som tog hem segern i 1,30-klassen som avslutade helgens tävlingar hos Falbygdens Hästsportförening.

Den segern satte punkt för två välmatade tävlingsdagar.

Henrik Tapper vann 1,30 med sin egen uppfödning Break the Ice.

Bild: Privat

Annons

För många ekipage var det premiär för utesäsongen, och det blev stora startfält när FHF bjöd in till tävlingar på sin utebana med ebb- och flodunderlag.

Under lördagen var det många unghästar som kom till start i de lägre klasserna som inledde dagen. I 1-metersklassen blev det hemmaseger genom Sofie Lundgren och Svea, och i 1,10-klassen gick segern till Ida Hellström och Son of a Lady från grannklubben Hagens Ridsportförening. Under lördagen gjordes 278 starter i de fyra klasserna.

Annons

Annons

I söndagens första klass, 1,10-hoppning, gick segern till Amanda Lundblad och Magic Princess från Föreningen Trollhättans Sportryttare.

I 1,20-klassen, tävlingarnas största klass med 63 startande, såg det länge ut att kunna bli hemmaseger genom Felicia Bengtsson och Perfect Pearl, som fick till en snabb runda i tidshoppningen. Men det blev till slut en fjärdeplats för Felicia, och klassen vanns av Elin Höglund från Vaggeryd-Skillingaryd Ridklubb med Heart Pearl. Tvåa kom Erica Ek från Hagens Ridsportförening och All Time High.

I helgens högsta klass, 1,30, var FHF:s Henrik Tapper snabbast med sin egen uppfödning Break the Ice. Ekipaget är väl meriterat och har bland annat representerat Sverige i unghäst-VM.

Ett 50-tal funktionärer från föreningen bidrog med sitt arbete till en lyckad tävlingshelg för alla deltagare, varav merparten kom från Västergötland och Småland, men även från Närke och Bohuslän.

Nästa tävlingshelg på Klockaregården är om knappt fyra veckor, då det blir Nationalhelgshoppning 4-6 juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan