Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Folkfest i city – mellovinnaren ger gratiskonsert

Under fyra dagar mellan 3–6 juni fylls Skövde av fartfyllda aktiviteter och underhållning. Bland annat kommer årets mellovinnare Cornelia Jacobs och ger en gratiskonsert.

Under Skövde City Week kommer Moneybrother och Cornelia Jacobs att spela gratis på Hertig Johans Torg. Även Josefine Johansson och Nassim al Fakir kommer till Skövde för nationaldagsfirandet 6 juni. Foto: Pressbild.

Annons

Under två år har Skövde City Week fått stå tillbaka för en pandemi. Nu återkommer den med full fart i början av juni.

Med allt ifrån musik till prova-på-aktiviteter till utomhusteater.

– Skövde har ett rikt kulturliv och den här helgen erbjuder vi något för alla. Det blir flera kulturuttryck under en och samma helg som teater, dans, prova på aktiviteter och musik, säger Jonna Ahlander, kulturproducent, i ett pressmeddelande.

Under lördagen kommer Cornelia Jacobs till Skövde och Hertig Johans Torg och ger en gratiskonsert. Även Moneybrother kommer för att bjuda på musik – helt gratis.

I samband med city week invigs också nya ungdomens hus, Kulturlabbet, på Eric Ugglas Plats. Där kan unga prova på filmskapande, jongleringskurs, musikproduktion med mera.

Annons

Till invigningen av Kulturlabbet 3–4 juni kommer Kass humor-gänget för att både mingla och ha en aktivitet. Under fredagen hålls även en workshop i låtskrivande med Thomas G:son.

Annons

– Kulturlabbet blir ytterligare en plats mitt i Skövde där ungdomar kommer få möjligheten att utveckla sitt skapande. Huset har en fantastisk potential och den här helgen är alla varmt välkomna att ta del av verksamheten, säger Jonna Ahlander.

Jonna Ahlander är kulturproducent i Skövde kommun.

Bild: Annelie Hüllert Storm

På Commerce kommer det att finnas en spelmässa där man kan träffa studenter från dataspelsprogrammet på högskolan och prova på framtidens spel.

För sportintresserade kommer man kunna prova på SM-idrotter inför SM-veckan i februari nästa år.

– När vi blev utsedda att få arrangera SM-veckan tog vi tidigt ett beslut om att göra något mer av evenemanget än bara vecka fem 2023. Vi ville hitta på olika uppladdningsaktiviteter under 2022 där lördagen under city week är en av dessa då vi tar tillfället i akt att bjuda invånarna en förkänning av kommande SM-vecka i februari. Det blir en blandning mellan idrottsuppvisningar, prova på och uppträdanden, säger Micael Worbin, projektledare SM-veckan, Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Micael Worbin, Next Skövde, är projektledare för SM-veckan.

Bild: Josefine Hektor

Under lördagen genomförs Skövde City Run. Ett lopp som startar i Aurobays fabrik (tidigare Volvo Cars) och fortsätter genom deras produktion för att avslutas på Hertig Johans Torg.

Veckan avslutas med nationaldagsfirande i större format enligt pressmeddelandet. Bland annat kommer Nassim al Fakir och Josefine Johansson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy